Alkalmazásbemutató: Frame It!

Hirdetés

Ma egy androidos játékot nézünk meg, amely a stílusát tekintve a logikai kategóriába sorolható. A Frame It! névre hallgató alkalmazást Pápai Attila fejlesztette, a játék pedig ingyen és bérmentve elérhető mindenki számára. A kipróbáláshoz mindössze egy androidos készülékre van szükségünk, melyen a zöld robotos rendszer 1.6 - 2.3 verziója fut.


Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A játékmenet nagyon egyszerű, ám annál inkább addiktív. A pályák első blikkre egy memóriajátéknak tűnhetnek, az asztalon ugyanis lefordított kártyákat láthatunk, de ez ne tévesszen meg senki, szó sincs ilyenről. A cél a képekkel díszített kártyák eliminálása, ehhez be kell kereteznünk őket, feltéve, hogy a keret mind a négy sarkán ugyanolyan szín van. Azaz csak a négy sarok számít, a belső négyzetek és az élek színével nem kell foglalkoznunk. Ekkor a mintás lapok eltűnnek (azaz leradírozódnak a képek), helyettük pedig újakat kapunk, melyeket a továbbiakban újra fel lehet használni. Minél nagyobb területet fedünk le egy kerettel, annál több pontot kapunk, érdemes tehát nagyban játszani. Bár az első néhány pályán nem nagy kihívás átfordítani a cápákkal és madarakkal díszített négyzeteket, később ez megváltozik, az új színek és egyéb akadályok miatt rendesen meg lehet izzadni a keretezésben. A játék időre megy, így érdemes figyelni a jobb felső sarokban ketyegő órácskát is.


A program számon tartja az eredményeinket, melyeket akár Facebookon keresztül is megoszthatjuk ismerőseink között. A menük szépen vannak animálva, a grafika pedig nagyon egyszerű, de egy ilyen típusú programhoz nem is kellenek a csillivilli effektek. A hangok is rendben vannak, bár a zene egy idő után monotonná válik; pozitívum viszont, hogy a támogatott nyelvek között a magyar mellett az angolt is megtaláljuk.


Összességében egy viszonylag eredeti játékmenettel és aranyos grafikával rendelkező programmal állunk szemben, amelyre könnyen rá lehet kattanni. Persze van még min csiszolni, a fejlesztő rajta is van a dolgon; mindenesetre kipróbálni mindenképpen érdemes. Az alkalmazás ezen a linken érhető el.

Értékelés: Frame It! (Android 1.6 - 2.3)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 7 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés