Alkalmazásbemutató: Gravity Guy 2

Hirdetés

Bizonyára sokak számára ismerős a Gravity Guy név: egy okostelefonos játékról van szó, mely stílusát tekintve a platform és az ügyességi határvonalán lavírozik és rengeteg letöltéssel rendelkezik. A játék sikeréhez nagyban hozzájárult a stílusos grafika, az addiktív és gyors játékmenet, plusz természetesen az sem volt elhanyagolható, hogy a fejlesztők vették a fáradtságot és mindhárom vezető platformra (azaz az Android, iOS és Windows Phone alkotta trió tagjaira) elkészítették az alkalmazást. A napokban jelent meg a második rész, melyet megpillantva jelen sorok írója is kapásból rátenyerelt a letöltés gombra.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az első pár perc során viszont csalódottan konstatáltam, hogy a játék menete eltér az elődtől. Míg az első epizód során a képernyőt megérintve a gravitáció irányát tudtuk megváltoztatni (azaz hősünk vagy a plafonon, vagy a padlón futkorászott), most úgynevezett liftekeket lehet megemelni, ezáltal a főszereplő ugrik egy nagyot. Erre képes a jobb alsó sarokban lévő virtuális gomb, a bal szomszédját megérintve egy kisebb löketet kap hősünk, amennyibem éppen a levegőben tartózkodik. Persze történetet is kapunk (a gravitációs törvényeket megszegő világban bátor hűsünket fogva tartják a rendszer elleni lázadásért, de megszökik és most az életéért menekül), de ezt tényleg csak átfutni érdemes. Leginkább egyébként a Jetpack Joyride alkalmazást juttatta eszembe a Gravity Guy 2: a szintlépésekhez mindig három kihívást kell teljesíteni, a rohangálás során gyűjtögetett pénzből pedig új karaktereket lehet feloldani és egyre vagányabb felszerelésre lehet szert tenni.

A játék grafikája komoly változáson ment át az elődhöz képest. Az első felvonás sikeréhez nagyban hozzájárult a szándékosan pixeles, retro érzést keltő vizualitás, a fejlesztők mindezt sutba dobták a régi időket idéző megjelenítést. Megijedni azért nem kell, a stílus és a kétdimenziós világ továbbra is a régiben maradt, ám a pixeles karaktereket éles textúrák váltották. A hangeffektek továbbra is rendben vannak. Az elődhöz hasonlóan a Gravity Guy 2 is egyszerre több platformon támad. Androidon ingyenes és legalább 2.1-es rendszerverzió kell hozzá (letölteni a Play Áruházon keresztül lehet), Windows Phone 8 mellett 710 forintba kerül (errefelé lehet beszerezni), iOS alatt pedig szintén ingyenes, minimum 4.3-as rendszer kell a használatához.

A Gravity Guy második felvonása tovább öregbíti a fejlesztők hírnevét, a játék ismét igen jóra sikeredett, könnyen bele lehet feledkezni. A platform- és ügyességi játékok kedvelőinek biztosan be fog jönni, ám a stílustól ódzkodóknak is érdemes lehet kipróbálni.

Értékelés: Gravity Guy 2 (Android 2.1+ / iOS 4.3+ / WP8)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 8 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (iOS / Android) / 710 forint (WP8)

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Space Saw

    A mai cikk főszereplője egy magyar fejlesztésű androidos játék, mely a régen slágernek számító Qix újragondolását testesíti meg.

  • Super Marióval már HTML5-ben is játszhatunk

    A vállalkozó kedvű fejlesztő megmutatta a HTML5 erejét, és elkészítette a legelső Super Mario átiratát, amivel bárki szabadon játszhat az interneten.

  • Alkalmazásbemutató: Dead Trigger 2

    A tavalyi év legjobb lövöldözős-zombis játéka újra támad, a második részben erősebb élőholtak, összetettebb játékmenet és fejlettebb grafika várja az embert.

  • Alkalmazásbemutató: Plants vs. Zombies 2

    Androidos és iOS alapú készülékekre is elérhető a Plants vs. Zombies második része, a változatlan alapreceptet számos új pályával, ellenféllel, zöldséggel és kihívással egészítették ki.

Előzmények

Hirdetés