Alkalmazásbemutató: Space Saw

Ma egy magyar fejlesztésű játékot mutatunk be, mely androidos készülékekre érhető el, a stílusát tekintve az ügyességi és a logikai határán lavírozik. Az alkalmazás Mészáros Gábor keze munkáját dicséri, aki a játék összes aspektusát egymaga rakta össze, a programozásért, a grafikáért és a hangokért is a fejlesztő felel. fejlesztő nevéhez kötődik egyébként az internet kedvenc macskájáról szóló NyanCat Game, mely több, mint egymillió letöltéssel rendelkezik.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Bizonyára sokak számára ismerősen cseng a Qix név: egy ügyességi játékról van szó, mely jókora népszerűségnek örvendett a megjelenésekor. A játék Atari gépeken kezdte pályafutását, az idő során pedig szinte minden lehetséges platformra átportolták a programot. A Space Saw kiindulási alapja is az említett program, a játékmenet nagyjából változatlan maradt. A főhős egy körfűrész-szerű objektumot testesít meg, melyet irányítva eltérő méretű szeleteket lehet kiharapni a területből, az adott kvótát elérve teljesítettük is a pályát. A dolgunkat nehezítik a pályákon lézengő ellenfelek, melyekkel nem árt vigyázni: ha a területükön ütközünk velük, lezúzzák az aktuálisan levágot területünket. Segítségünkre lehetnek viszont az elszórtan megjelenítő bónuszok, melyek jó hatással vannak a túlélési esélyekre. A teljesítményünket pontokkal és csillagokkal, valamint különféle trófeákkal (azaz achievementeket) jutalmazza a játék, melyekért érdemes lehet újrajátszani az egyes szinteket. A játék során naprendszerünk nyolc bolygóját lehet bejárni (igen, Plútó nélkül), mindegyik planétán öt pálya várja a felhasználót.

A játék grafikája rendben van, szépen rajzolt pályákon szeletelhetünk a kis fűrésszel, miközben az igényesen kidolgozott ellenfeleket kerülgetjük. További jó pontot jelent, hogy az app telefonon és táblagépen egyaránt helyesen jelenik meg. Extraként az alkalmazás Google Play támogatással is fel van vértezve. Ez azt jelenti, hogy be lehet jelentkezni Google-fiókkal, így az ismerősök is tájékozódhatnak az elért pontszámokról és a begyűjtött trófeákról.

A program ingyenes (a pályák között felvillanó reklámok száműzéséért fizetni kell), a használatához egy androidos készülékre lesz szükség, mely a Google által karban tartott mobil operációs rendszer legalább 2.2-es verzióját futtatja. A program nem csak a Qix-rajongók számára ajánlott, az unalmas utazásokat könnyedén el lehet ütni egy-egy pálya teljesítésével. Letölteni a Play Áruházon keresztül, ezen a hivatkozáson lehet, a fejlesztővel kapcsolatos további információkért pedig ezt az oldalt ajánljuk.

Értékelés: Space Saw (Android 2.2)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 8 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (Android)

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Gravity Guy 2

    A Gravity Guy második része némileg változtat a sikeres előd játékmenetén, ám a koncepció változatlan: a gravitáció szabályait megszegve kell menekülnünk.

  • Alkalmazásbemutató: Reaper

    Hangulatos grafikával érkezik a Reaper, mely az androidos akció-szerepjátékok nem túl népes táborát gyarapítja.

  • Alkalmazásbemutató: Dots

    Az iOS platformon slágernek számító logikai játék nemrég a Play Áruházba is betette a lábát, az androidos verzióval egy új játékmód is napvilágot látott.

  • Alkalmazásbemutató: Asphalt 8

    A játékmenet terén nem sok újdonságot tud felmutatni az Airborne alcímű epizód, ám a grafika frontján igen nagy a fejlődés az elődhöz képest.

Hirdetés