Alkalmazásrovat: Ingyenes a QuickOffice

A Google 2012 júniusában vásárolta fel a QuickOffice-t, mely a mai napig az egyik leginkább közkedvelt okostelefonokra és táblagépekre elérhető irodai szoftvercsomag. A napokban iOS és Android platformon egyaránt megjelent a 6.1-es verzió, mely egy igen komoly változást hozott: az eredetileg fizetős alkalmazás immár mindenki számára ingyenesen érhető el. Erről a Google egy különálló blogbejegyzésben is megemlékezett, melyben egy speciális, a Drive felhő alapú tárhelyszolgáltatást érintő promócióról is említést tesznek. A mai cikkben megnézzük, mi történt a felvásárlás óta, illetve az új variáns újdonságai is bemutatásra kerülnek.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az alapok természetesen változatlan maradt, az alkalmazással Microsodt Office dokumentumokat (azaz Excel táblázatokat, Word szövegeket és PowerPoint prezentációkat) lehet létrehozni és szerkeszteni, illetve PDF fájlokat lehet megnyitni okostelefonokra és táblagépekre, érintés-alapú vezérlésre szabott felhasználói felület mellett. A felvásárlás óta a UI igen nagy mértékben változott, a QuickOffice felhasználói felülete immár tökéletesen illik a Google alkalmazásai mellé, melyhez egy, a Drive-ra hajazó színvilágú logó is dukált. Az alkalmazás természetesen rendelkezik dedikált telefonos és táblagépes felülettel is, ez iOS és Android platformon egyaránt igaz, előbbi esetén az iPhone 5 kompatibilitás is adott.

Az elmúlt év fontos hozománya továbbá a Google Drive integráció. Az alkalmazást össze lehet kötni a felhasználó Google-fiókjával, ekkor a készülék belső háttértára mellett a Drive-beli fájlok is megjelennek a dokumentumokat listázó nézetben. Természetesen a Microsoft Office formátumok mellett így a Google Drive saját megoldásait is gond nélkül megeszi a program. A dokumentumokat termsézetesen meg is lehet osztani (ez is Drive-alapon megy), illetve email mellékletként is csatolhatjuk őket. Az említett promóció is ide kapcsolódik: amennyiben bejelentkezünk a Google-fiókkal, 10 GB ajándék kapacitást kapunk a Drive tárhelyhez. Ez egyébként nem jelenik meg azonnal, de nem szabad megijedni, a vállalat blogposztja szerint az elkövetkezendő hetek során osztják ki az extra gigabájtokat. Sietni viszont érdemes, az akció ugyanis szeptember 26-ig, azaz még három napig tart.

A 6.1-es verzióban új funkció a tömörített állomány (esetünkben egy .zip kiterjesztésű fájl) készítésének lehetősége is. Fontos megjegyezni továbbá, hogy változás állt be a Play Áruházban elérhető verziókban is. Nincs már külön Pro és Pro HD verzió, kizárólag a mezei QuickOffice névre hallgató variáns érhető el. Az alkalmalmazás futattásához legalább 2.2-es Androiddal vagy 5.0-s iOS-verzióval kell rendelkeznünk, letölteni előbbi esetben ezen a linken, Apple készülékkel pedig ezen a hivatkozáson lehet.

Azóta történt

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: DashClock Widget

    A mai kiszemelt egy minialkalmazás, mely a kijelzőzárba építhető, különféle információk és értesítések megjelenítésére szolgál.

  • Alkalmazásbemutató: Timely

    Bár az ébresztőórák általában nem izgalmasok, van kivétel. A Timely remek felhasználói felületet és korrekt szolgáltatásokat tud felmutatni.

  • Alkalmazásbemutató: Google Drive

    Android és iOS platformon is elérhető a Google felhő alapú tárhelyének kliense, minden Gmail-cím mellé 5 GB ingyen tárhely jár.

Hirdetés