Alkalmazásbemutató: Plants vs. Zombies 2

Hirdetés

A Plants vs. Zombies 2009-ben jelent meg, első körben csak OS X és Windows platformokon volt elérhető. Egy újszerű tower defense játékról volt szó, melyet a PopCap Games fejlesztett, néhány év alatt pedig a fél világot meghódította. 2010-ben érkezett meg Xbox-ra és iOS készülékekre, az azt követő évben pedig a Windows Phone és az Android platformok mellett PlayStation 3-ra is elérhetővé vált. Az alkalmazás alapján azóta táblás társasjáték is megjelent, a második rész azonban igen sokat váratott magára, ám most már iOS és Android alapú készülékeken is játszhatunk vele.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az alapkoncepció változatlan maradt, első ránézésre nincs sok különbség a két rész között. Kapunk egy rakás új növényt és zombit, a történet alapján pedig három világot járhatunk be, egyiptomtól kezdve a kalózok világán át a vadnyugatig irthatjuk az élőholtakat. Újdonságot jelent a tápszer, melyet a növényekre locsolva azok egy rövid időre különleges képességekre tesznek szert, illetve néhány ujjmozdulatot bevetve is pusztíthatjuk a hordát; igaz, utóbbi aranyba kerül. Néhány pályát újra lehet játszani, mellyel csillagokra tehetünk szert, melyekre az újabb pályák feloldásához is szükség van (nem mellesleg az újrajátszási faktort is jócskán megnöveli). Maga a játék egyébként igen hosszú, a szavatossági időt tovább növelik a különféle minijátékok is.

A grafika nem sokat változott, talán egy kicsit részletesebb rajzokat láthatunk, a PvZ egyik stílusjegyének mondható rajzfilmszerű megvalósítás továbbra is él és virul. Ezen a téren én azért egy kicsit többet vártam volna, legalább az effekteken turbózhattak volna egy sort, a vizualitás fejlesztése az újszerűség érzését is erősítette volna. Kellemes meglepetésként ért, hogy a játék Androidon Play Games integrációval rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy bejelentkezhetünk a Google-fiókunkkal, a megszerzett kitüntetéseket ismerőseink is láthatják, újratelepítés után pedig nincs szükség az elejéről kezdeni a növények ültetgetését.

Az alkalmazás Android (letölteni itt lehet) és iOS (ezen a linken szerezhető be) platformon is ingyenes, előbbi esetén 2.3, utóbbi esetében 5.1 a legalsó támogatott rendszerverzió. Az ingyenesség mellett természetesen van lehetőség alkalmazáson belül vásárolni (néhány új növény mobilos körökben igen húzós tételnek számít), ám egyelőre (a kalózok szigetén legalábbis) ilyen jellegű segítség nélkül sem nehéz a játék.

Ha két rész megjelenése között ennyi idő telik el, az ember jogosan vár el egy rakás újdonságot. A Plants vs Zombies 2 azonban nem váltja be az ilyen jellegű reményeket, azonban a koncepció még mindig működik, a játék piszkosul szórakoztató, az előddel ellentétben ráadásul egy fillérbe sem kerül. Letöltésre ajánlott.

Értékelés: Plants vs Zombies 2 (Android 2.3+ / iOS 5.1+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 8 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (Android / iOS)

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: BADLAND

    Hangulatos grafikával és addiktív játékmenettel támad a BADLAND, mely iOS és Android mellett BlackBerry platformon is elérhető.

  • Alkalmazásbemutató: Fantasy Breaker

    Ma egy magyar fejlesztésű, androidos és iOS-alapú készülékekre is elérhető alkalmazást mutatunk be, mely a faltörő játékok kínálatát erősíti.

  • Alkalmazásbemutató: Angry Birds Go!

    A Mario Kart babérjaira törnek a mérges madarak: az Angry Birds legújabb részében háttérbe kerül a csúzli, a volán mögül szemléljük az eseményeket.

  • Alkalmazásbemutató: Duel For Dragons

    A taktikai RPG játékokat kedvelőknek lehet jó választás a most bemutatásra kerülő applikáció, mely különféle kombókat, izgalmas játékmenetet is tartalmaz.

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Dead Trigger 2

    A tavalyi év legjobb lövöldözős-zombis játéka újra támad, a második részben erősebb élőholtak, összetettebb játékmenet és fejlettebb grafika várja az embert.

  • Alkalmazásbemutató: Gravity Guy 2

    A Gravity Guy második része némileg változtat a sikeres előd játékmenetén, ám a koncepció változatlan: a gravitáció szabályait megszegve kell menekülnünk.

  • Alkalmazásbemutató: Dots

    Az iOS platformon slágernek számító logikai játék nemrég a Play Áruházba is betette a lábát, az androidos verzióval egy új játékmód is napvilágot látott.

  • Alkalmazásbemutató: Asphalt 8

    A játékmenet terén nem sok újdonságot tud felmutatni az Airborne alcímű epizód, ám a grafika frontján igen nagy a fejlődés az elődhöz képest.

Hirdetés