Otthon dokkolhat a Pixel Tablet, amikor végre megjelenik

A táblagépet kütyüközpontként képzeli el a Google, hangszórós dokkoló is lesz hozzá.

Még mindig nem mutatta be és dobta piacra a Google a Pixel Tabletet vagy hajlítható telefonját, az előbbiről viszont most már biztosan tudni, hogy 2023-ban és Android 13-mal érkezik. Mivel pedig a nagy képernyőre fejlesztett Android 12L után 10,95"-es eszközzel készül a Google, úgy tűnik, hogy fél évtized után végre hajlandó ismét foglalkozni a műfajjal, mert ami az Android felületkihasználást illette 10" felett az iPadOS-szel szemben, az valljuk be: szégyenletes. Ugyanígy rengeteg munkára fogható alkalmazás is hiányzik, ami almás vonalon elérhető, és ezt is szeretné a Google orvosolni.


(forrás: Google) [+]

A nanomilliméteres kerámiabevonatot és újrahasznosított alumíniumot használó Pixel Tablet több szempontból formabontó lesz – a megszokott, vastag kávás dizájnt leszámítva. A méretes eszközt bátran táskába lehet dobni, a Google szerint a tabletek azonban 80%-ban mégis otthon ragadnak, úgyhogy amolyan házi okosképernyőként és kütyüvezérlőként képzeli el az újdonságot, a Nest Hubhoz hasonlóan.


(forrás: Google) [+]

Ehhez passzol majd mágneses töltődokkolója hangszórókkal, hogy multimédiás feladatokat is remek minőséggel lásson el. A Pixel Tablet állandóan fülelni fogja hangutasításainkat, és persze érintéssel is lehet majd mindenféle Google Home-ba és egyéb rendszerbe csatlakoztatott kütyüt kezelni amellett, hogy ölbe véve és a kanapén elterülve ugyanúgy mehet róla a játék, illetve a zene- és videólejátszás, mint minden más nagy képernyős eszközön. Persze a tévés kivetítés is a tudáslistán van.


(forrás: Google) [+]

A Tensor G2 chippel a sebességre biztos nem lesz panasz, és kapcsolódhatnak hozzá még nem közölt AI és gépi tanulási lehetőségek. Ennél többet a keresőóriás azonban még mindig nem hajlandó elárulni, noha láthatóan nem a fotózásra és a videózásra megy majd rá a Pixel Tablet, 1-1 kamerát kínálva az elő- és hátlapon. Mindazonáltal a Google képfeldolgozásával ez a minőség is várhatóan remek lesz, még ha többségében videóhívásra is használja majd az ember.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés