Így néz ki a táblagépre optimalizált Gboard

A Google billentyűzete a 12.3-as verzióval rendes táblagépes kiosztást kap, változnak a gombok méretei és áthelyeznek pár dolgot.

Egyelőre csak béta állapotban, de már elérhető a Gboard 12.3-as verziója, amelyben végre megjelenik a nagy kijelzőre optimalizált kiosztás. A Gboard billentyűzet eddig is elérhető volt táblagépeken, de ez a legtöbb esetben csak a mobilos kiosztás nagyobb méretű kijelzőre feszítését jelentette. Ez az említett verzióval megváltozik, az Android táblagépes UI ezentúl tartalmaz majd tabulátor, Caps Lock, valamint kurzormozgató jobbra-balra nyíl billentyűket is, a betűk körüli négyzet nagyobb lesz, segítve a könnyebb leütést, a nyelvválasztó (vagy emoji) billentyű pedig átkerül a szóköz bal oldalára.

Ilyen az új Gboard táblagépen.Ilyen az új Gboard táblagépen.Ilyen az új Gboard táblagépen. Ilyen az új Gboard táblagépen. (forrás: 9to5Google) [+]

Átkerül a pont és a vessző helye is, az új virtuális klaviatúra így inkább hasonlít majd a laptopokon használtakra. A változások álló és fekvő tájolásban is maradnak, ahogy a billentyűzet feletti eszközsáv is megmarad.

A 12.3-as frissítés előtti verziókban így néz ki a Google táblagép.A 12.3-as frissítés előtti verziókban így néz ki a Google táblagép.A 12.3-as frissítés előtti verziókban így néz ki a Google táblagép. A 12.3-as frissítés előtti verziókban így néz ki a Google billentyűzete táblagépen. (forrás: 9to5Google) [+]

Az egyelőre csak béta állapotban elérhető verzió a következő hetek során válik majd publikussá. A Google az elmúlt időben ráfeküdt a táblagépes témára részben az érkező Pixel Tablet, részben az egyre elterjedtebbé váló összehajtható telefonok miatt, az Android 12L-t például kifejezetten nagyobb kijelzővel szerelt eszközökre tervezték, s a cég saját alkalmazásainak felületét is újrarajzolták.

Előzmények

Hirdetés