A Porsche Design a legdrágább, de melyik a legütősebb Mate 10?

Újabb exkluzív luxuskiadás érkezett a Huawei és a Porsche Design összefogásával, a kérdés persze fennállhat, hogy melyik Mate 10 tekinthető a legjobban felszereltnek.

Kétségtelenül a Porsche Deisgn Huawei Mate 9 volt a tavalyi év egyik legérdekesebb óriástelefonja, és persze az egyik legdrágábbika, amit a kétoldalt lehajló, QHD felbontású AMOLED kijelző és a különleges megjelenés is indokolt. A Huawei és a Porsche Design annyira sikeresnek értékelte a kollaborációt, ami egy órát is szült, hogy ezúttal is összefogtak, aminek az eredménye a Mate 10 Próval megegyező méretű és tudású, persze vagányabban kinéző, 6"-es phablet lett.

A Porsche Design Huawei Mate 10
A Porsche Design Huawei Mate 10 [+]

A fekete továbbra is a domináns szín a 154,2 x 74,5 x 7,9 milliméteres phableten, amely 178 grammot nyom és 4000 mAh-s telepet rejt. Az előlapon a legfőbb különbség a Huawei feliratot váltó Porsche Design, hátul pedig a dupla f/1,6-os rekeszértékű kamera és az ujjlenyomat-olvasó kapott eltérő, függőleges hátteret, PD márkalogóval. Kétségtelenül ez a legmarkánsabb küllemű Mate 10, az viszont meglepő, hogy a QHD-s elődmodell után az OLED panel felbontása 1080 x 2160 pixelesre csökkent, akárcsak a Mate 10 Próé.


A Porsche Design Huawei Mate 10 [+]

Ahogy az utóbbi, a Porsche Design Huawei Mate 10 is lemondott a 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenetről és a microSD kártyával való bővítésről, a 6 GB RAM és a 256 GB-os tároló viszont eléggé bőséges, hogy minden igényt kielégítsen. Közös a sima Mate 10-zel és a Mate 10 Próval a Kirin 970-es SoC, az EMUI 8.0 felület és az Android 8.0 főverzió, a sima Mate 10 ugyanakkor megtartotta a hagyományos audiokimenetet, és 18:9-es FullView megjelenítő helyett 16:9-es RGBW IPS képernyőt vet be, 5,9 hüvelyken.

A sima Mate 10 5,9"-es QHD megjelenítőt kapott 16:9-es képaránnyal és előlapi ujjlenyomat-olvasóval
A sima Mate 10 5,9"-es QHD megjelenítőt kapott 16:9-es képaránnyal és előlapi ujjlenyomat-olvasóval [+]

A GSM Arena szerint ennek ellenére a Mate 10 alapmodell kijelzőfelülete a nagyobb (95,6 cm² vs. 92,9 cm²) sőt: az előlapi képernyőaránya is előnyösebb (81,79% vs 81,61%). Ráadásképpen a felbontása 1440 x 2560 pixel, azaz nagyobb a képpont sűrűsége, 730 nites fényereje pedig elég ígéretes. Ha pedig azt is hozzávesszük, hogy csak odafért alulra az ujjlenyomat-olvasó, így a három androidos kezelőgomb sem rabol helyet magának a képernyőből, ahogy azt a drágább modellek teszik, mindenképpen előnyösebbnek tűnik az elülső fele. A Mate 10 persze kisebb RAM és tárolóméreten nyit (4/64 GB + microSD), csak IP53-as védelmet kapott a másik kettő IP67-ével szemben, cserében olcsóbb. Jogos lehet a kérdés, melyik a legjobban felszerelt Mate 10 modell, hozzánk mindenesetre az OLED kijelző Pro fog eljutni, a többi elérhetősége a jövő zenéje.


A Porsche Design Huawei Mate 10 [+]

Porsche Design variáns ára még nem ismert, a közel félmillió forintos elődből kiindulva persze nem lesz olcsó. Cserébe egy headset, egy USB-C-s füles, két töltő, két USB-C kábel, egy USB-C - jack átalakító, egy VIP kártya, némi leírás, egy SIM-tű és egy elegáns bőrtok is a csomagolás része lesz, hiszen ez egy luxuskiadás. Marad ugyanakkor az ígéretes, 12 + 20 megapixeles hátlapi, illetve a 8 megapixeles előlapi kamera, és ahogy az összes Mate 10-et, ezt is átjárja a majd Huawei mesterséges intelligenciájának a szelleme, amely a kamerafelvételektől kezdve a takarékosságon át a fürge rendszersebesség fenntartásáig mindenből kiveszi a részét.

Azóta történt

Hirdetés