A Mate X2-vel indulhat a HarmonyOS mobilon

Heteken belül itt a Huawei saját operációs rendszerének startja, és egy igazi különlegesség kaphatja meg legelőször.

Nincs visszaút: miután a Huawei évekig építgette Androidon alapuló HMS ökoszisztémáját, közben pedig elvesztette Google-licencét, és még a Honor branden is túladott, révbe ért a zöld robotos rendszer kódjához azért vélhetőleg közel álló HarmonyOS mobilváltozatának fejlesztése.


(forrás: Huawei Central) [+]

A gyártó weibós oldala konkrétan áprilisi startot vetít előre, persze első körben biztosan Kínában, és mivel a P50 család startjára márciusban már nem kerül sor, sőt: most épp májusról pletykálnak, úgyhogy a legközelebbi csúcstelefon jelez majd először. Vagyis tablet. Már attól függ, hogy nyitva van-e, vagy csukva, mutatjuk:


A Mate X2 nyitva és csukva, még Android 10-zel [+]

A 8"-es, ezúttal befele hajtható paneles Mate X2-ről van szó, amely kívülre 6,45"-es másodpanelt rakott, de azért körülötte se maradt sok káva. A Mate 40 és a P40 család mindjárt a fenti, tesztasztalon lévő különlegesség után válthat HarmonyOS-re, ám arról még nincs információnk, hogy mi lesz a nemzetközi Huawei mobilok és táblagépek sorsa ez ügyben.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Kívül-belül kijelzővel jött meg a Mate X2

    Fontos változtatásokkal futott be a sencseniek második generációs hajlítható ketyeréje. A főkijelző immár befele csukódik, de kívülre is jutott egy nagy.

  • HMS tudástár

    Egy helyen minden tudnivaló a Huawei Mobile Services ökoszisztémát használó telefonokról és táblagépekről, illetve az AppGalleryről.

Hirdetés