Ilyen a HarmonyOS hajlítható telefonon

Közel van a Huawei operációs rendszerváltozatának startja, és Kínában már javában folyik a béta tesztelés.

Nemrégiben alkalmunk volt kipróbálni a Mate X2-t, és úgy találtuk: szoftverileg, illetve a zsanér kivitelezése szempontjából most a Huawei-nél az előny hajlítható képernyős technológiában. Persze nagyon korlátozott elérhetőséggel (itthon továbbra sem tervezik bevezetni), Google-csomag nélkül és méregdrágán megvannak a határai is.

A Mate X2 nyitva és csukva
A Mate X2 nyitva és csukva, tesztasztalunkon még Androiddal [+]

Az is kiderült, hogy a Mate X2 lesz az egyik első meglévő Huawei kütyü, amelyik HarmonyOS-re cseréli az Android operációs rendszert, bár a pletykák szerint az előbbi eléggé hasonlíthat az utóbbi nyílt forráskódú változatához. Akárhogy is: júniusra ígéri a márka a nagy premiert, és a HarmonyOS 2.0 fejlesztői bétája már harmadik verziónál jár, és ezzel rögzítették az alábbi, kínai rendszernyelvű képernyővideót.

Mindjárt feltűnhet, hogy ha az operációs rendszer el is tér a megszokottól, a felület továbbra is az EMUI stílusjegyeit hordozza, és természetesen nyitott állapotban az osztott képernyős alkalmazások és funkciók is megvannak, ebben ugyanis az Android 10-es Mate X2 is nagyon ügyes. Az értesítési panel és a hírolvasó főoldal azért tartogat vizuális különbségeket, ahogy másutt is felfedezhető eltérés az általunk tesztelt felülethez képest, ám a HarmonyOS állítólag kompatibilis lesz minden androidos alkalmazással, ami a HMS-es telefonokon egyébként is fut.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés