A Gionee is farag a kávákból

Hirdetés

A Lei Jun, a Xiaomi vezérigazgatója a Mi Mix 2 közelgő bemutatójának kapcsán beszélt arról, hogy a Mi Mix alternatív képarányának alkalmazhatóságát hosszú tárgyalások előzték meg a Google-lel, mivel az Android alapvetően nem igazán volt felkészítve a 16:9-es, és esetenként 4:3-as képaránytól eltérő, kerekített sarkokkal bíró megoldásokra. Azóta viszont másról sincs szó, mint a kávák extrém mértékű csökkentéséről, a végletekig tolt kijelző-előlap arányról és a képátló növeléséről anélkül, hogy maga a készülék is nagyobb lenne.

A Xiaomi Mi Mix 2 promóanyaga
A Xiaomi Mi Mix 2 promóanyaga [+]

A sort az LG G6 nyitotta, majd megérkeztek a Samsung csúcsgépei, az Essential PH-1 sem egy Sony, mármint káva-szempontból, majd sorban az ezeket idéző egyéb megoldások, mint a Bluboo S1 vagy a Doogee Mix. Nem mintha utóbbiak komoly versenytársak lennének. Legutóbb az LG újított, mármint nem a Full Vision kijelzővel, hanem a faltól-falig megoldás középkategóriába delegálásával, ami komolyabb alternatívának tűnik, mint mondjuk egy KIICA Mix. Ja, ilyen is van, a Leagoo követte el KIICAA nevű almárkájának kínálatában. A Gionee errefelé kevésbé ismert saját néven, de számos, Európában is kapható eszköz a Gionee gyártósorairól gördül le, mellesleg az egyik legnagyobb bérgyártó.

Ennek tükrében időszerűnek tűnik, hogy a Gionee is előálljon valami aktuális megoldással, ami valószínűleg így is lesz. Hivatalos előzetesen tűnt fel a Gionee M7, ami feltehetően korrekt hardvert is kap a 6 hüvelykes panel alá. A GFX Bench adatai alapján úgy tűnik, a 16 nanométeres, nyolc, maximum 2,3 GHz-es MediaTek MT6758 (Helio P23) lapkához 6 GB rendszermemória is járhat 64 GB-os belső tárhely mellett. Kamerákból valószínűleg kettő lesz hátul és egy elől, legalábbis tippre a két bicikliabroncs nem csak a pekingi startuppal való együttműködésre utal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés