A frászt hozta a felhasználókra a Samsung

A Samsung felhasználók furcsa, de mint utóbb kiderült, teljesen ártalmatlan értesítésre ébredhettek ma világszerte.

A legtöbb Samsung Galaxy felhasználó szembesülhetett ma azzal a merőben furcsa értesítéssel, amely egyébként azt hivatott jelezni, hogy Samsung Accountból lefutott egy készülékkeresés. Csak ugye arról jellemzően tudunk, ha ilyesmit csinálunk. A funkció alapvetően arra szolgál, hogy ha elhagyjuk vagy ellopják az eszközt, akkor egyrészt meghatározhatjuk a hollétét, másrészt egy rakás dolgot tehetünk a legutóbbi hívások ellenőrzésén át az adataink védelméig.

[+]

Ami kifejezetten hasznos, ha mi kezdeményeztük a műveletet. A mai értesítés aggasztónak tűnt, viszont nincs szükség a Samsung Account jelszavának módosítására vagy egyéb védelmi intézkedésre, mindössze egy belső teszt futott le, csak véletlenül hibásan határozták meg a target groupot. A Samsung hivatalosan is elnézést kért a kellemetlenségért és garantálja, hogy az értesítés semmilyen formában nem volt hatással az eszköz működésére és a felhasználói fiókokat sem érinti.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy Z Flip - a kagyló újjászületése

    Olyan természetes, annyira adja magát, hogy nem is kérdés, hogy a Z Flip formája újra divatba fog jönni, ha már elviselhető áron tudnak a cégek hajlítható kijelzős termékeket gyártani.

  • Samsung Galaxy Fold - hajtsatok!

    A Samsung első, összehajtható kijelzővel rendelkező okostelefonja hosszas vajúdás után piacra került nálunk is. De megér ez ennyi pénzt? (Nem.)

Hirdetés