Hirdetés

2019. március 18., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tablet rovat

A Foo lehet a következő Nexus tablet

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: GFXBench

A GFXBench újabb készüléket leplezett le, a 10,3 hüvelykes, Full HD felbontású tablet lehet az új Google referencia táblagép, bár sok dolog nem stimmel azért.

Hirdetés

A Google Nexus néven futtatott készülékek a keresőóriás cég referenciamodelljei, melyek az alap felülettel rendelkező Android operációs rendszert futtatják, és amelyekre egy ideig a leggyorsabban megérkeznek az új szoftververziók. A termékpaletta már elég sok tagot foglal magában, gondoljunk csak a Nexus 4-re, a Nexus 5-re, a Nexus 7-re, vagy a Nexus 10-re. A lista viszont a jövőben bővülni fog, legalábbis erre enged következtetni a GFXBench szintetikus teljesítménymérő programban felbukkanó újdonság, mely egyelőre a Nexus Foo névre hallgat.

A benchmark specifikációs táblázata szerint az újdonság 10,3 hüvelykes, 1080 x 1920 pixel felbontású kijelzővel érkezik, a hardveres erőforrást pedig az 1,9 GHz-re skálázott négymagos processzorral ellátott Tegra 4 lapkakészlet biztosítja, RAM-ból a leírás szerint 2 GB-ot kap a masina. A leírás szerint viszont érdekes módon sem érintőkijelzővel, sem pedig hátlapi kamerával nem rendelkezik a szerkezet, s míg utóbbi csak-csak elképzelhető, előbbi inkább csak tévedésnek fogható fel. Adatkommunikációs szempontból sem tűnik egyelőre az év üzletének a Foo, mindössze WiFi és Bluetooth kerül bele, sem NFC, sem GPS nem fér a repertoárba. Az adatokat természetesen érdemes fenntartásokkal kezelni, sok dolog nem tűnik valóságosnak, bár még az is lehet, hogy valamilyen teljesen új termékkategóriát vezet majd be a Google.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.