A DoXMarknál tesztelte kameráit az S20 Ultra

A dobogóra nem fért fel, a szakportálnak mégis akad jó pár elismerő szava a legjobb kameraszettel felvértezett Samsung Galaxy kapcsán.

Nem csak gigantikus méretével és gördülékeny 120 Hz-es paneljével, hanem jókora kameraszettjével is kiemelkedik a mezőnyből a Samsung Galaxy S20 Ultra. Akad hátul egy 108 megapixeles ISOCELL szenzor 9:1-es pixel binning feldolgozás után 12 megapixeles eredményekkel, ám jómagam maximális felbontásról 27 megapixelre leskálázva is bőven elegendő részletet találtam, lásd a második sort lejjebb. Ott van aztán a 48 megapixeles, periszkópos zoomkamera 4:1 pixel binninggel és akár 100x-os hibrid nagyítással (az optika 24 fokos látószöget zár be), a 12 megapixeles ultraszéles modul (120 fok), plusz a ToF kamera.

Ahogy a példáink mutatják: a nappali képminőség nagyon is rendben, nem meglepő módon pedig a DxOMark is kíváncsi volt, mit tud a rendszer, az esti és a mozgóképes minőséget belevéve. A portálon a végelszámolásban az S20 Ultra éppúgy 122 pontot ért el, mint a Honor V30 Pro, elmarad ugyanakkor öt kínai vetélytársától, élükön a P40 Próval (128 pont).


[+]

Különösebb panaszra azért nem lehet ok: a portál elismeri a készülék előnyös színkezelését, zajszűrését, dinamikaátfogását és a képek részletességét. Fotós oldalon viszont kritika a lassú fókusz éjszaka, a néha előforduló fehéregyensúlybeli bizonytalanság, némi algoritmusos zaj (főleg az ultraszéles modul esetében) és az alulexponálás éjjeli módban. Saját esti példáink alább tekinthetők meg, automata és éjjeli módban:

Az S20 Ultra fotóban 132, videóban pedig 102 pontot ért el. Kiemeli a portál a nappal és este is előnyös expozíciót és zajszűrést mozgóképeken, a kirobbanó színeket és a jófajta képstabilizálást kézzel rögzítve. Nagy kontrasztkülönbség esetén ugyanakkor szűkös lehet a dinamika, a mesterséges fények pedig kifoghatnak a fehéregyensúlyon. Végül a részletesség is lehetne jobb éjjel videózva, ez persze annyira nem meglepő a kis szenzorméretek miatt. Nyilván ez is egy vélemény a sok közül, és bár a Samsung csúcstelefon a DxOMark listáján csak a hatodik helyen áll a V30 Próval megosztva, nem jelentősek a mai zászlóshajók között a különbségek. Igaz, nagyobb eltérést mutatnak az előnyök és a gyenge pontok, ezért is érdemes tesztjeink összes példáját megszemlélni.

Előzmények

Hirdetés