A dizájn tényleg nem, de sok apróságban változott a Razer Phone 2

Egyébként előnyére. A Razer Phone 2 speciális hűtéssel, vezeték mentes gyorstöltéssel, IP védettséggel és világító logóval mutatkozott be.

A Razer második készüléke értelemszerűen maradt a gaming vonalon, amit ezúttal RGB LED világítású Razer logóval is nyomatékosítanak a hátlapon. A világítás támogatja a gyártó perifériáknál már ismert Chroma funkcióját. Ránézésre körülbelül ez minden, amit el lehet mondani az idei modellről, a lényegi fejlesztések inkább az üveg burkolat alatt keresendők.


[+]

Az elődmodellel szinte teljesen megegyező dizájn mellett azonban a kialakítás jelentősen változott: egyrészt IP67-es védettséggel bír, másrészt az üveg hátlap miatt elérhető a 4000 mAh-s akkumulátor vezetékmentes gyorstöltése, ami mellesleg kábele támogatja a Quick Charge 4.0+ szabványát. A Type-C USB port nem kérdés, jack csatlakozó viszont továbbra sincs, a C csatlakozóval szerelt fülhallgató mellé 24 bites DAC-cal ellátott átalakítót adnak inkább.


[+]

A hardver követte az aktuális erőviszonyokat, viszont a Snapdragon 845 mellé maradt a 8 GB rendszermemória és a 64 GB belső tárhely, ami azért elég szerénynek számít. Természetesen ezen microSD kártyával lehet segíteni, de a kiegészítő tárhely sebessége azért messze elmarad a belső UFS szabványútól. Viszont a maximum 2,8 GHz-es lapkakészletet speciális gőzkamrás hűtéssel támogatják, amivel kizárható a túlmelegedés miatt esetlegesen bekövetkező teljesítménykorlátozás.


[+]

A Razer Phone 2 jelenleg majdnem teljesen gyári Android 8.1-el fut, de jár hozzá a teljes értékű Nova Launcher Prime, illetve nemsokára a Razer Cortex Mobile nevű rendszeralkalmazás, amellyel a készülék teljesítménye szabályozható és optimalizálható. A Game Boostert váltó alkalmazásban manuálisan állítható lesz a képkockaszám, a CPU teljesítménye, a felbontás, illetve általános lemez- és memória-karbantartási funkciókat is ellát majd.


[+]

A megjelenítő továbbra is a készülék fénypontja, amelyet két darab, dedikált erősítővel szerelt Dolby Atmos sztereó hangszóró keretez. A 16:9-es képarány lehetővé teszi az előlapi hangszórókat, és hagynak némi fogáspontot a készüléken. Az 5,7 hüvelykes,1440 x 2560 pixel felbontású, 120 Hz-es képfrissítéssel dolgozó Sharp IGZO panel nem változott, a fényerő viszont elvileg 50%-kal magasabb lett. HDR és DCI-P3 támogatás van.


[+]

A kamerarendszer marad a dupla megoldásnál. A 12 megapixeles, f/1,75 rekeszértékű széles látószögű Sony egység ismerős, ehhez jár optikai képstabilizátor és dual pixel autofókusz, a másodlagos teleobjektíves szenzor viszont ezúttal szintén 12 megapixeles f/2,6 apertúrával. Szelfizni az előlapi 8 megapixeles egységgel lehet, ami szintén támogatja a FHD 60 fps minőségű videofelvételt.


[+]

Adatkommunikációs téren érdemes kiemelni a 802.11a/b/g/n/ac szabványon kapcsolódó kétsávos WiFi-t, az 5.0-s Bluetootht és a teljeskörű LTE hálózati támogatást. A készüléket fényes és szatén kivitelben választhatjuk, előbbi 276 ezer forintnak megfelelő euróba kerül, míg utóbbi 310 ezer forinton lesz elérhető. A Razer vezetékmentes töltője további 28 ezer forintot jelent, vehetünk hozzá körülbelül 15 ezer pénzért kevlár tokot, illetve edzett üveg kijelzővédőt olyan 6 ezer forint körül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés