A CES-en mutatkozik be a Galaxy X?

Hirdetés

Összecsukható mobil ugye volt már, de olyan, amely összehajtva okostelefon, kinyitva pedig tablet, még nem igazán, és bár két kijelzőjével a ZTE Axon M valami ilyesmire pályázik, nyilván külön kategóriát képviselnek azok a sokat emlegetett eszközök, amelyek egy, félbe hajtható kijelzővel rendelkeznek. Vagy rendelkezni fognak, mert pár a hajlítható panel nem újdonság, megoldani a védelmét már bonyolultabb, nem beszélve a nyitásért és csukásért felelős mechanizmusról.


A ZTE Axon M két kijelzővel oldaná meg a tablet-okostelefon kombinációt (forrás: Android Authority) [+]

A Samsung boszorkánykonyháján már egy ideje ide dolgoznak egy ilyen mobilon, amelyről a gyártó is elszokott ejteni egy-egy félmondatot, SM-G888 néven már több minősítő hatóságnál is járt, pletykaszinten pedig csak Galaxy X néven emlegetik. A Forbes szerint az első piacra szánt, összehajtható Galaxy abszolút készülőfélben van, és 2018 első felében láthat napvilágot, igaz, koreai értesülések szerint legfeljebb 100 ezres, limitált darabszámban.

Visszafogott a Samsung Galaxy Note Edge csomagolása
A Note Edge rétegterméknek indult, aztán a lekanyarodó képernyőszélek elterjedtek [+]

A Forbes úgy kalkulálja, hogy az újévet követően induló CES rendezvény ideális helyszíne lehet a bemutatónak, a Samsung ugyanis nem feltétlenül szeretné az MWC környékére várt Galaxy S9-cel megversenyeztetni. A Galaxy X nyilván egyfajta teszt is lesz, hogy a kávamentes mobilokat épphogy megismerő közönség mennyire hajlandó új, többformájú eszköz használatára. Persze a Galaxy Note és a Note Edge is rétegterméknek indult, aztán mi lett belőlük.

Előzmények

Hirdetés