Marad a főgomb, de négyzetesebb lesz a keret az új iPadben

Ősszel dizájnt válthat a belépőszintű iPad, a renderek alapján marad a főgomb, jön az USB-C és a négyzetes szélek, de megy a 3,5 milliméteres csatlakozó.

A MySmartPrice jóvoltából kerültek napvilágra azok a renderek, melyeket a kiegészítőgyártóknak szántak, s melyeken látszik, milyen formavilágú lesz az idén szeptemberben bemutatásra várt alap iPad. A képek alapján a 10,5 hüvelykes kijelzőt továbbra is szimmetrikus keret fogja majd közre, alul középen pedig marad a főgomb, benne a Touch ID-val. A keret viszont sík lesz, ezzel kicsit négyzetesebbé és vékonyabbá téve az eszközt. A kiszivárgott adatok alapján az új iPad 248,62 x 179,5 x 6,98 milliméteres házzal készül.

A tizedik generációs iPad elölről és hátulról.
A tizedik generációs iPad elölről és hátulról. (forrás: MySmartPrice) [+]

Változás még, hogy a hátlapi kamera kap egy támogató LED villanót, ezek viszont kiemelkednek majd a hátoldal síkjából, az iPhone X-ben és XS-ben látott apró kis szigetként, amivel a render alapján a tizedik generációs iPad hátulról hasonlít majd a Samsung Galaxy Tab táblákra. Az előlapon egy kamera marad, ez vélhetően az Apple által most is használt 12 megapixeles egység lesz. Csatlakozót viszont váltani fog az új iPad, az alapmodell is USB-C-vel kerül már bemutatásra, ezzel együtt ugyanakkor eltűnik a 3,5 milliméteres audio csatlakozó, mely utolsóként a belépőszintű iPadben volt már csak megtalálható az Apple táblagépes vonalában.

A 3,5 milliméteres csatlakozó áldozatául esik az egyenes keretnek.
A 3,5 milliméteres csatlakozó áldozatául esik az egyenes keretnek. (forrás: MySmartPrice) [+]

A Bloomberg szerint hardveres téren az A14-es Bionic chip várható az alapmodellbe, de mellette frissülnek majd a Pro iPadek is, amik az újabb M-szériás lapkákat használják majd. A lap szerint az Apple új táblagépei leghamarabb októberben kerülhetnek piacra.

A kép alapján minimum sztereó hangzás várható.
A kép alapján minimum sztereó hangzás várható. (forrás: MySmartPrice) [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés