A BOE gyártja az iPhone 14-ek kijelzőjét

50 millió jüanos üzletet kötött az Apple, az alap iPhone 14-be a kínai BOE szállítja majd a megjelenítőt.

Ipari források állítják, megvan, hogy az Apple az idei iPhone okostelefonjaiba melyik beszállítótól vásárolja a kijelzőt. A teljes megrendelés egynegyedét a kínai Beijing BOE Display Technology kapta (korábban: Beijing Oriental Electronics Group), ők 6,1 hüvelykes OLED paneleket készítenek almáséknak. A Pro modellek és a pletykált iPhone 14 Max megjelenítőit a két koreai óriás, az LG és a Samsung szállítja majd idén is exkluzívan.

Egy iPhone 13 Pro kijelzőjének eltávolítása.
Egy iPhone 13 Pro kijelzőjének eltávolítása. (forrás: iFixit) [+]

A BOE korábban cserekijelzőket gyártott az iPhone-ok szervizeléséhez, ez az első alkalom, hogy a kínai vállalat megrendelést kap a kurrens iPhone-generációhoz. A GSMArena által hivatkozott kínai forrás állításait a dél-koreai sajtó is megerősíti, melyek szerint a BOE előkészületeket végez, hogy iPad és MacBook kijelzőket gyártson. A szerződésben foglaltak teljesítése érdekében a BOE a B16-os gyártókomplexumát is bővíti Szecsuanban, és a vállalat a jövőbe is pozitívan tekinthet, az elmúlt évben ugyanis ők lettek a Samsung mögött a második legnagyobb OLED-beszállítók globálisan. A BOE az Apple mellett szállít és szállított paneleket korábban a Samsungnak és a Huaweinek is.

Azóta történt

  • Kispadra került a BOE

    A chiphiány mellé az Apple engedélye nélkül módosíthatták a beszállított OLED paneleket is, három hónapja takaréklángon dolgoznak.

Előzmények

Hirdetés