35 millió leszállításnál tart idén a Xiaomi

Hirdetés

Kína legdominánsabb gyártója, a Xiaomi egyelőre még nincs jelen hivatalosan az amerikai piacon, mégis negyedévről negyedévre egyre jobban teljesít. A legújabb jelentések szerint a Xiaomi körülbelül 35 millió okostelefont szállított le 2015 első félévében, amivel messze túlszárnyalta az egy évvel korábbi, 26 milliós eredményt. A 2014-es esztendő egyébként összességében is igencsak jól sikerült a Kínai Apple-jének is nevezet vállalatnak, hiszen a 12 hónap alatt 61 millió mobil került a boltok polcaira.

A Xiaomival kapcsolatos adatok még inkább megnyerőek, ha azt vesszük, hogy a kínaiak portfóliója még mindig elég kevés eszközt ölel fel, belépőszinten jelenleg a Redmi 2 a menő, a középkategóriában a Mi 4i-vel versenyeznek, a felső szegmensben pedig a Mi Note-tal és a Mote Note Próval szálltak harcba. Hamarosan egyébként érkezik a következő zászlóshajó, a Mi 5, ami a szóbeszédek szerint Snapdragon 810 SoC-vel kerülhet forgalomba, bár az sem kizárt, hogy, csak novemberben jelenik meg a kütyü, méghozzá a várva-várt Snapdragon 820 lapkával.

Előzmények

  • Szétkapták a Xiaomi Mi 4i-t

    Az Indiában bejelentett, és egyelőre csak Ázsiában megvásárolható Xiaomi újdonságot a gyártó egyik vezetője kívülről-belülről körbemutatja.

  • Xiaomi Redmi 2 - érdemes várni rá

    A Xiaomi új, középkategóriás okostelefonja nem sikerült rosszul, de az igazán átütő sikerhez a jelenlegi memóriájának kétszeresére lenne szüksége.

  • Xiaomi Mi Pad - Ki Mit tud?

    A Mi Pad Ázsiában már óriási siker, a Xiaomi itthon azonban csak mostanában kezdi felvenni, most egy 7,9 hüvelykes kijelzővel és Tegra K1 SoC-vel szerelt tablet járt nálunk.

  • Xiaomi Mi 4 - MInőségi irány

    Szinte még forró, olyan friss újdonság futott be hozzánk. A Xiaomi új csúcsmodellje egyértelműen jelzi, hogy komolyan kell venni a kínai gyártókat.

Hirdetés