2018. január 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Egyéb rovat

22,5 megapixeles szenzort mutatott be a Sony

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: XperiaBlog

Az IMX318 1/2,6 hüvelykes, 1 mikronos szenzorpixeleket tartalmazó CMOS lapka, amely vélhetőleg a következő csúcs Sony Xperiákban is felbukkan majd.

Függetlenül attól, hogy az aktuális Sony Xperia csúcskészülékek hogy telesítenek fotós fronton más márkák eszközeihez mérten, a japánok sorra jönnek ki a minőségi szenzorjaikkal, elég csak az iPhone, a Galaxy S széria vagy legutóbb mondjuk a Nexus 6P fotós képességeire gondolni, de árban lejjebb lépve sincs ok a szégyenre, a Honor 7 Sony kamerájával is albumokat lehet megtölteni. Az Xperia Z5 1/2,3 hüvelykes, 23 megapixeles hátlapi modult kapott, amellyel egyébként igencsak részletgazdag képek lőhetek villámgyors hibrid autofókusszal, és lehetséges, hogy a Sony ma a következő csúcskészülékei kamerájáról rántotta le a leplet.

Az IMX318 egy valamivel apróbb, 1/2,6 hüvelykes szenzor 3 századmásodperces hibrid (kontraszt + PDAF) autófókusszal és 1 mikronosra csökkent szenzorpixelekkel. A Sony ígérete szerint a fényérzékelő felület zsugorodása nem jár majd minőségveszteséggel, ugyanis a korábbiaknál fejlettebb lesz a zajszűrő algoritmus. A kamera a kapcsolódó ISP-bel képes lesz 4K felvételre, HDR rögzítésre és veszteségmentes RAW formátumban való mentésre.

A rázkódásmentes képért háromtengelyes elektronikus képstabilizálás felel majd. A Sony ígérete szerint májustól lehet a partnereknek az Exmor RS családba tartozó IMX318-as szenzorokhoz hozzájutni. Az XperiaBlog tippje szerint a Xperia Z5 folytatása lehet az első, amelyik ezt az új fejlesztést megkapja, valamikor 2016 második negyedévében.

Előzmények

 • Sony Xperia Z5 Premium Dual - pixelmánia

  A Sony a világon elsőként kínál 4K felbontású mobilkijelzőt a csúcsmodell Z5 Premium jelzésű kivitelében. Tesztünkben megnéztük ezt és a többi különbséget a normál változathoz képest.

 • Sony Xperia Z5 - nem gyűjti, olvassa az ujjlenyomatot

  Nulláról újratervezett Xperia helyett fontos és üdvözölendő friss tulajdonságokkal érkezett meg a Sony legújabb 5,2 hüvelykes versenyzője, amely mutatósabb, mint valaha.

 • Sony Xperia Z5 Compact - tökéletes kispajtás?

  A japán gyártó két generáció után újabb kompakt méretű (és nevű) telefont dobott piacra, mely nem csak bivalyerős, hanem jó a kamerája, az üzemideje, és cserébe még drága is.

Gyártók, szolgáltatók

H​ir​de​tés​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.