Felemás jövő vár a Sonyra

A japán gyártó is közzétette, hogy mit vár a 2016-os és 2017-es esztendőktől. Valamekkora növekedés valószínűsíthető, ahogy veszteségek is érik majd a céget.

Hirdetés

A Sony ugyan egy kicsit késve, de kiadta jelentését, hogy mit vár a 2016-2017 márciusai közötti időszaktól. Eredetileg áprilisban tették volna közzé a riportot, ám végül a Kumamotóban és Nagasakiban történt földrengések okozta károk miatt elhalasztották a dolgot. A jövőkép elég konzervatív, hiszen a japánok mindössze 2 százalékos növekedésre számítanak az üzemi nyereség tekintetében, ez 2,75 milliárd dollárt jelent, jóval alacsonyabb tehát, mint amit az elemzők várnak.


[+]

A visszafogott jelentés egyik oka az, hogy a természeti események leginkább a kameraszenzorokat gyártó részlegeket érintette, nagyjából 105 milliárd jenes kárt okozva, pedig ebben a szegmensben kimondottan jól teljesít a cég, csak a Sony a CMOS piac 40 százalékát birtokolja. A kamerakomponensek egészét nézve még borúsabban látja a következő esztendőt a vállalat, a 40 milliárd jenes veszteség jóval több a tavalyi 29,3 milliárd jennél. Mivel a Sony az Apple legnagyobb beszállítója, felvetődik a kérdés, hogy a földrengéseknek lesz-e negatív hatása az iPhone-ok ellátására, ám elvileg ez nem fordulhat elő, hiszen Kumamoto nem tartozik a legfontosabb gyártósorok közé. Atul Goyal elemző profitot vár a játékos szegmensben is, ami nem véletlen, hiszen a PlayStation még mindig nagyon jól fogy. A Sony ráadásul a mobilos iparágat sem kívánja elhagyni, az X-sorozat például az eddigieknél is nagyobb figyelmet kaphat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés