Bemutatkozott a Galaxy Watch 4 chipje

Az Exynos W920 5 nm-es node-on készül és a teljesítmény mellett a fogyasztásra is rámegy.

Hirdetés

A Google és a Samsung összefogása újragondolt Wear OS platformot eredményez, melynek az első kézzelfogható, pontosabban csuklóra szíjazható bizonyítéka a Galaxy Watch 4 család lesz, amely az egyesített rendszert a szerdai Unpacked eseményen demonstrálja. Az új OS igényeire a Qualcomm már beígért egy lapkakészletet (de a Snapdragon Wear 4100 is támogatja), a Samsung pedig már ma bejelentette az Exynos W920 chipet, amely holnapi óráiban fog ketyegni.


A Watch 4 csak holnap mutatkozik be, a hardveréről viszont már ma lehullott a lepel (forrás: AndroidHeadlines) [+]

A lapkakészlet a gyártó 5 nm-es EUV node-ján készül, és két Cortex-A55 processzormagot vet be, 20%-os teljesítménynövekedést ígérve az Exynos W9110-hez viszonyítva, míg a grafikus feladatokat a Mali-G68 látja el, nem pontosított konfigurációban, de tízszer jobb teljesítménnyel. Nyilván nem a komolyabb 3D-s játékok meghajtása áll a középpontban, inkább a hibátlan rendszerműködés csuklón és egyéb hordozható kütyü esetében.

Az Exynos W920 meghajt akár 960 x 540 pixel felbontású megjelenítőket, támogatja az LPDDR4 memóriaszabványt, a Cat.4-es LTE sebességeket és a GPS-t egy csatornán. Természetesen a fogyasztás is fontos szempont: a mindig aktív kijelzőfunkció minimális energiafogyasztásáért például egy Cortex-M55 mag felel, a chip apró méretéért pedig SiP-ePoP konfiguráció, amely nagyobb akkumulátor elhelyezését teszi lehetővé, korlátozott méretű házban.

Előzmények

Hirdetés