Hivatalos: Wear OS-re költöznek a Samsung okosórái

Az Unpacked rendezvény kapcsán vártuk a bejelentést, de a Google I/O nyitóeseményének egyik nagy érdekességeként lőtték el a hivatalos hírt.

A Samsung okosórái rendszerint nem szoktak rosszul sikerülni, a jelenlegi széria is egy nagyon jól sikerült termékcsalád, de mostanra biztos lett, hogy a Tizen OS-szel ellátott Galaxy Watch-ok közül az utolsó is. A Google I/O keretein belül jelentették be a Samsung-Google együttműködést, amit természetesen a Samsung oldaláról azonnal meg is erősített Janghyun Yoon, a Samsung alelnöke és szoftverfejlesztési vezetője.


A One UI nem változik, a Tizen helyére viszont Wear OS érkezik. Fotó: Galaxy Watch 3 [+]

Úgyhogy a Galaxy Watch 4 (42 vagy 46 mm), illetve a Galaxy Watch Active 4 (40 vagy 42 mm) már az új szoftverrel jöhet, igaz, ezeken is a One UI futhat, tehát felhasználói felület szempontjából komoly változás nem várható. A Tizen OS-es kütyük hároméves terméktámogatást kapnak a bejelentésükhöz képest, így természetesen a Galaxy Watch-tulajdonosoknak nem kell aggódni a szoftveres lemaradás miatt, az viszont valószínű, hogy a Wear OS rendszerű egyéb eszközöket is még szélesebb körben támogatja majd a Samsung ökoszisztémája. A Google pedig a Wear OS-es együttműködés kapcsán gyorsabb működést, jobb üzemidőt, és nagyobb fejlesztői bázist ígér. Kíváncsian várjuk, mert tapasztalataink alapján van hova fejleszteni a Wear OS-t.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés