0,1%-ra esett a mobilos Windows piaci részesedése

Hirdetés

Most már teljes biztossággal állítjuk, hogy kétszereplőssé vált a mobilos operációs rendszerek piaca, a Windows Phone (illetve Windows 10 Mobile) operációs rendszerrel szerelt kütyük eladásai 0,1%-ra estek vissza az első negyedévben – derül ki az IDC felméréséből. 344,3 millió okostelefon került a felhasználókhoz 2017 Q1-ben, ez 3,4%-os növekedést jelent egy év alatt, a cég egyébként 3,6%-ot jósolt korábban.

Már egy éve sem volt túl erős jelenléte, mostanra azonban tényleg elhanyagolható
Már egy éve sem volt túl erős jelenléte, mostanra azonban tényleg elhanyagolható lett [+]

Az Android jelenleg 85,0%-ot tud magáénak, az utóbbi időben nem voltak komoly eltérések ezzel kapcsolatban, ahogy az iOS 14,7%-a sem igazán meglepő, körülbelül a 2016-os év átlagát hozza. Az egyéb kategóriába elsődlegesen a Tizent képzelhetjük el, ami a Samsung Z-szériás mobiljain figyel.

Hatalmas változások a gyártók közt sincsenek
Hatalmas változások a gyártók közt sincsenek [+]

Gyártók szempontjából a megszokottak vannak az első öt helyen, a Samsung tavaly gyenge Q4-gyel zárt, az év első része azonban jól sikerült, jól fogy az S8 és az S8+, illetve az elérhetőbb árú, J- és A-szériás termékek is keresettek. Az Apple 50,7 millió iPhone-t adott el, ami mérhető visszaesés, ha az egy évvel ezelőtti számokkal (15,4%, 51,2 millió darab) vetjük össze az eredményt, a megnövelt tárhellyel eladásra kerülő iPhone SE-k azonban sokat segítettek ennek elérésében is, és ha hihetünk a pletykáknak, idén nagyobb változásokkal, több újdonsággal kecsegtető Apple mobilok kerülhetnek piacra. A Huawei továbbra is a legerősebb kínai, de az Oppo és a vivo is szép számokat produkál, főleg az ázsiai régióban.

Előzmények

Hirdetés