Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
Ha már hídtartás, próbáljátok ki tornászosab is, sokkal keményebb, mint a sima.
-
Buster17
addikt
Előkerült véletlen az alergia tesztem és amire allergiás vagyok az a gabonafélék és a rozs. Mind a kettő 4 +os. Ezért lennék én folyamatosab szarul, hogy minden nap ezeket zabálom? Most ilyenkor mi van? Mit csináljak?
-
Speeedfire
félisten
Mióta kevesebbet cigizek, edzés előtt lemegy 1g C-vitam + l-carnitine azóta sokkal jobban megy az edzés, tegnap pl nem tudtam bedurrantani egy óra alatt a testrészeimet, eddig ez ment.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
emiki6
veterán
válasz Speeedfire #7457 üzenetére
Én meg kezdek elkeseredni, mert nincs izomlázam másnap csak egy kicsi és az se minden eddzett izomban....
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Speeedfire
félisten
-
Zoo123
senior tag
Ha nincs izomláz másnap/harmadnap az annak a jele hogy az izmok megszokták a terhelést. Itt az ideje változtatni: új/nehezített gyakorlatok, ismétlésszám, pihenőidő variálás, intenzitásfokozó technikák.
Kísérletezz!''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
-
emiki6
veterán
válasz kolosanyi #7462 üzenetére
ami statikust csinálok az a plank. (A front lever rávezetőt nem is említem, mert az csak pár másodperc )
Mellső és 2 oldalsó max kitartás 3 sorozat.
De ettől most van izomláz[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
kolosanyi
veterán
Sommer szerint - meg több tanulmány szerint is - az izometrikus edzésnél 5-6 másodperc az erőnövelő tartomány. Ha 15-nél is több megy, semmiképpen se maradj az adott variációnál, nehezíts, mert az már bőven állóképességi tartomány. A hídtartást is frankón lehet nehezíteni, például egykezes, egylábas, egykezes-egylábas (ez komoly), vagy csak távolabb rakod a karod.
-
kolosanyi
veterán
válasz Buster17 #7467 üzenetére
Ha akarsz, találsz megoldást. Pufirizs, előtte nap este megcsinálod, rizslisztből készült kenyeret csinálsz (veszel ha lehet kapni) stb. De továbbra is nyitott a kérdés mire vagy allergiás pontosan? Ha csak gluténérzékeny vagy, akkor zabot is ehetsz nyugodtan.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz westcoastog #7470 üzenetére
Csak paparazzit játszott.
Jut eszembe, kedvet kaptam edzeni, de érzem a tegnapit. Azt hiszem kocogok, meg nyújtok, csinálok erőhajlékonysági gyakorlatokat.
[ Szerkesztve ]
-
FIREBLADE78
addikt
Nem egy izomkolosszus,habár ha levenné a polót,lehet lesnénk Igaz nekem jobban tetszik a kidolgozottság,mint pufók ,felfújt dögök
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
FIREBLADE78
addikt
Tök jó nektek pestieknek,van sok normális hely,nálunk Szegeden 3,abból egyik jó,de panel-jungle-cigó tárbor fele van és nem szívesen mennék oda
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
kolosanyi
veterán
válasz FIREBLADE78 #7473 üzenetére
Azért azért van ott izom, de neki pont hátráltató tényező lenne a nagy tömeg. Vékony a lába? Igen, egy erőemelöhöz képest tuti. Viszont testtömeg arányosan brutálisan erős, ez az egésznek a lényege.
Szerk.: Ezt még nem is láttam, jópofa...
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz kolosanyi #7475 üzenetére
Eleinte csak néztem, hogy valahonnan ismerős, aztán sikerült beazonosítani. A karja nem árulkodó, edzeni nem edzett, mert edzésből jött egy edzőtárssal, aki mellesleg a muscle up 360-at próbálgatta, de mindig csak 180-ig jutott. Lehet már ő is fáradt volt, kidudja.
Nem nagyon szoktam hírességekkel beszélgetni, max köszönök. Talán Eső Krisztiánnal vagy Berecz Istvánnal váltanék néhány szót, mert velük "beszéltem" facebookon"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
RBJ
addikt
Én meg mostanában dög fáradt vagyok állandóan, napközben aludnék.
Pedig rendesen és eleget alszok, vitamint, ásványianyagot is szedek és mégis úgy kellett ma kirugdalnom magam edzeni.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
emiki6
veterán
Valahogy aktivizáld magad. Engem sokszor az ébreszt fel, hogy elkezdek csinálni valamit és egyszerüen elfelejtem, hogy álmos vagyok.
Vagy csinálj valami extrém dolgot, mint a Crank-ben, hogy felpezsdüljön a véred.
-
kolosanyi
veterán
Rájöttem, mi a hiba a has (törzs elülső része) edzéseimmel, miért gyenge ez nálam, illetve miért nem megy a támasz ülőtartás még. Az egyenes hasizmom nem gyenge, viszont a csípőm igen. Az kifejezetten gyenge nálam, de megvan, hogy hozhatom fel, innentől rajta leszek. Tök jó, hogy lábemelést csinálok függeszkedve meg minden, de szart se ér az egész, ha a csípőmet nem jól használom. Nézzétek meg ezt a videót, mit csinál a gyerek (a spanyol vagy portugál vagy milyen hablaty nem lényeg). A törzsnek pont ez az összezáródása nincs meg nálam, mikor ezeket a gyakorlatokat csinálom. Na, ma direkt figyeltem erre. Először talajon csináltam ezt, majd függeszkedve, de csak hajlított lábbal tudtam így túlhúzni a vízszintesen. A lényeg az, hogy az egész mozdulat ott kezdődik, ahol a normál lábemelés befejeződik, és az alsó testünkre koncentráljunk közben, ne felső hátból húzzunk. Na, innentől így fogom csinálni, ez kell a magas támasz ülőtartáshoz (v ülés) is. Na meg combhajlító hajlékonyság.
-
emiki6
veterán
válasz kolosanyi #7483 üzenetére
Az írásod alapján nem jön át mit akarsz, de a videóból kiderül.
Nálam ezek megvannak (úgy ahogy) csak épp törzzsel lábbal kicsit előre vagyok dölve, bár ahhoz szerintem meg kell tanúlnom a gyakorlat felsőtesti részét, hogy menjen rendesen.
-
RBJ
addikt
Le se merem íni mit ettem tegnap este. Kapros, tejszínes lazacot, kukoricás burgurral.
De most reggel pirítós medvesajttal, szalonnával, paprika, tej.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
itouchfan
senior tag
nem akkor jó egy edzés mert van utána izomláz. az izomláz azért van, mert edzés közben nem jut elég oxigén az adott testrészbe, és tejsavó(asszem ez, de nem tuti) képződik. az edzés viszont akkor jó, ha mikrosérülések keletkeznek az izomszövetben, és ezek miatt kell a fehérje és a szénhidrát edzés után, hogy ezeket fel tudja újra építeni, és azért kell több fehérje és több szénhidrát, hogy nagyobbakat építsen fel. de ezeket a a mikrosérüléseket te lehet hogy nem érzed! szóval nem az izomláztól függően jó vagy rossz edzés.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
emiki6
veterán
válasz itouchfan #7486 üzenetére
Igen, de a tejsavas izomláz közvetlen a terhelés után van, de a mikrosérülésest csak 1-2 nappal utána érzed. Viszont (!) Ha huzamosabb ideig hetente többször is igénybeveszel egy izomcsoportot, akkor nem lesz olyan intenzív, mint az első edzést követően. Valakinek teljesen el is múlhat. Én a huzihoz már hozzászoktam ezek szerint, de csak ahhoz.
-
itouchfan
senior tag
igen, de ugye azért nem jut elég oxigén az izomba, mert kardio terhelés is van, sőt, "elveszi" az oxigént az izom elől. tehát ha mindenképpen izomlázat akarsz, akkor szeritem tarts kevesebb pihenőidőt( mint ahogyan Te is írtad fentebb), vagy csinálj szuperszettet, pl. egy vádli-húzódzkodás elég ütős
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
batai15
félisten
Na több mint egy hete nem edzettem. Jajj de nem jó
-
itouchfan
senior tag
nehezítsd valahogy
valaki le tudná írni a kézállásban fekvő lépéseit? mert azt nem töltöttem le vagy nemtom.. szóval nincs meg, és rájöttem hogy el kéne kezdeni.. szóval valaki pls„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
kolosanyi
veterán
Este már előfordul, hogy érthetetlen vagyok... Felhúzott lábakkal (zsugorban) okés a dolog, de a támasz ülőtartás helyzetben, nyújtott lábbal nem. Erre kell rágyúrni. Egyébként ebből is látszik, hogy milyen összetett egy dolog ez a saját súlyos edzés. Erősnek kell lenni hozzá, hajlékonynak, fejlett testtudattal kell rendelkezni... Egy-egy elemhez rengeteg összetevőnek meg kell lennie és ha valamelyik nem stimmel, nem fog menni.
(#7493) itouchfan
Én így tanultam meg.[ Szerkesztve ]
-
Bannani
tag
Sziasztok! Még új vagyok a fórumon, elöljáróban annyi, hogy kicsit több mint 1 éve edzek.
Valaki tudna tanácsot adni hogyan edzem az alsó hátizmom?[ Szerkesztve ]
'Mind over matter'
-
kolosanyi
veterán
válasz Bannani #7496 üzenetére
Szia!
Híd, illetve felhomorítások, mint például a sáskaállás. Jelentős terhelést kap még a csípőemelés és a glute ham raise közben is, illetve ha már haladóbb szinten vagy, akkor a mellső és a hátsó függőmérlegek is kiváló gyakorlatok, de itt az egész hát dolgozik.
-
itouchfan
senior tag
nyár elején volt még linkelve (asszem én voltam ) az a 8 hetes húzódzkodó program, amikor minden nap húzodzkodsz 3x10-et asszem. Volt aki kipróbálta?
-
batai15
félisten
a 2. lépésnél a fekvőben, (45 fok kb) csak olyan cuccom van amin csináljam ami kb a combom feléig ér. Na már most mindenképpen keressek ami a testem feléig ér vagy ez is jó lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest