- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rabbitf_24
addikt
válasz Speeedfire #7050 üzenetére
Nálam ez most durván 40-45 fekvő lenne óránként, ez végülis edzésen kívül is bevállalható. Regenerálódásba ez nem ront bele? Hogy tudok így rendesen regenerálódni?
-
SkyS1gn
félisten
válasz westcoastog #7051 üzenetére
Igen énis a ház oldalán a gázcsövön zászlózok Az pont 3.5cm, húzódzkodónak már megvan ugyanilyen, de a dipsbarhoz kéne, 33mm csak jólesz, a helyi tüzépet felhívom még max.
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
Speeedfire
félisten
válasz Rabbitf_24 #7052 üzenetére
A kettő együtt szerintem nem szerencsés. Ha durván 100 megy, akkor az erőkart kellene állítanod, vagy plusz súly a testedre.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Rabbitf_24
addikt
válasz Speeedfire #7055 üzenetére
Fekvővel mondjuk ez a 20 perces 20 széria kicsinál, addig nem teszek magamra súlyt, amíg itt el nem jutok mondjuk 35-40ig a 25-ről. Inkább a húzódzkodásnál fog ez a módszer (óránként húzni) jól jönni.
-
kolosanyi
veterán
válasz Rabbitf_24 #7047 üzenetére
Inkább az a GTG, ahogy a húzódzkodást csináltad.
(#7055) Speeedfire
Igen, dinamikus gyakorlatokat nem is nagyon csinálok most, amíg GTG-zek. Kiválasztottam a két legösszetettebb felsőtest gyakorlatot (oké, húzódzkodás helyett lehetne mellső függőmérlegben húzás), elég ez. Viszont a statikus erőgyakorlatokat simán lehet tolni mellette, na meg a kardiót. -
westcoastog
veterán
válasz SkyS1gn #7053 üzenetére
Én elhoztam egy tüzépről egy 6 méteres darabot, majd az lesz a húzódzkodó csöve, egyszer, a nem túl távoli jövőben...
Most voltam edzeni, 2 kör futás nagy focipályán, után kis törzs, húzódzkodások.
Nem tudom mikor fog átjárni az erő, igaz nem vagyok jedi, de azért jó lenne ha lassan 10 húzódzkodás is menne gyűrűn, és nem 5-ösével csinálnám a sorozatokat.[ Szerkesztve ]
-
SkyS1gn
félisten
válasz westcoastog #7059 üzenetére
Ilyen mint ma meg nemigen volt, kimentem na mondom tabata 4perces lement, kis pihi, na mondom következő, erre rámszakadt az ég, de basztam rá toltam esőbe
Eléggé gyilkos tud lenni a tabata az biztos. Aztán törzs-has azt félig a garázsbejáratba, függeszkedve akartam hintán azt is tabatába csak csúszott mint a retek
Aztán meg elállt a felhőszakadás, kisütött a nap énmeg csak gőzölögtem
Nektem plank közben mi fárad el leghamarabb? Nekem valamiért a combom, aztán váll, és legvégén a törzs, pedig elvégre arra "megy".
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz Speeedfire #7060 üzenetére
Én most jól kiegészítettem. 10 mellső függőmérleg (már közel vagyok a terpeszben kitartáshoz, vízszinthez közel meg tudom fogni), 10 támaszmérleg (múltkor stabilabb volt a zsugor, most fájt a könyököm), 10 támasz ülőtartás (ez pedig nagyon nehezen erősödik, nem értem miért), 10 mellső fecske talajon (innen szedtem, kurva jó cucc), illetve a végén 3*3 fekvőtámasz támaszmérleg tartásban, illetve 3*3 egykezes inverz evezés gyűrűn. Ja, meg elmentem futni egyet.
-
kolosanyi
veterán
Méghogy a futás nem láb edzés, "csak kardió". Ma 2,5 km-t futottam durva emelkedős úton 5 perces átlaggal. Nem volt hosszú, de nagyon kivette a lábamból az erőt, alig bírok talpon maradni, rogyadozik a lábam.
-
aizen92
addikt
válasz kolosanyi #7063 üzenetére
Btw. Én már maga az edzés után összeesek és kb fél órát fetrengek a földön de az izomláz másnap valami kegyetlen. Nálunk van egy meredék lépcső pár utcával lejjebb, azon párszor fel le és képtelen vagyok utána akár haza...mászni
[ Szerkesztve ]
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
-
kolosanyi
veterán
válasz Rabbitf_24 #7064 üzenetére
Persze, aztán jön a másnapi izomláz.
(#7065) aizen92
Jó kép.(#7067) Speeedfire
Én csak most tudom csinálni, amúgy nincsen rá lehetőségem sajnos.[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz kolosanyi #7068 üzenetére
Én most elég hanyagul edzek, de a kajálást próbálom tartani. Majd iskolaidőszakban fogok komolyabban edzeni és akkor csinálok fix napirendet is.
Más: elkezdtem kicsit rámenni a rugalmasságra. Lefekvés előtt és kelés után csinálok egy nyújtott lábas lábfej érintésest. Ha teljesen kinyújtom a lábam, hátrafeszítem a lábfejem és előre döntöm a törzsem, akkor feszülnek rendesen a lábamon a hátsó izmok (vádli, lábhajlító stb). Ha a gerincem teljesen behajlótom előre, fejem lehajtom, akkor akár ülő hejzetben is feszülnek a hátizmaim.
Viszont mióta ezt csinálom sűrűbben ropog a hátam.Majd arra is fogok gyakorlatot csinálni, hogy egyszerre tudjam emelni és nyújtani a lábam anélkül, hogy begörcsölne. Cél a teljesen nyújtott lábemelés minél magasabbra, akár tornász minőségben.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
kolosanyi
veterán
Ha hajlékonyság, akkor nagyon jó választás a támasz ülőtartás. Itt az egyik kedvenc videóm hozzá: [link]. Ebben, meg a hídban az a jó, hogy nem csak nyújtó, hanem erőgyakorlatok is. Egy szép, stabil támasz ülőtartás az alapja lehet minden támasz helyzetben végrehajtott erőgyakorlatnak. Függeszkedéshez meg a híd nagyon jó, illetve értelemszerűen húzódzkodás, tolódzkodás, evezés, fekvő stb.
-
batai15
félisten
válasz Rabbitf_24 #7026 üzenetére
15x5? akkor ha csinálok 3x50-et az 1 széria ?
vagy hogy ell ezt számolni? -
kolosanyi
veterán
Csak engem nyom ez a hülye idő? El akartam menni úszni ma, de se ebből, se a GTG-ből nem lett semmi (15 húzódzkodáson és 6 HSPU-n vagyok túl), kb átaludtam a napot.
-
batai15
félisten
rosszul tettem fel a kérdést .
1 sorozat mennyi? ha pl haladó van írva az 3x50 fekvő pl ez egy sorozat?
ha ebből 2-3 edző kell akkor 3x50x2? -
emiki6
veterán
válasz kolosanyi #7070 üzenetére
Nagyon jó videó, még van hova nyúlnom Hajlékonyság nélkül kár foglalkozni teljes lábemeléssel és hasonlókkal...
Híd alatt mit értesz?
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
RBJ
addikt
Azt hittem bírom a meleget de két napja hányingerem van. Tán a melegtől. Meló után majd 1-2 óra mire észhez térek itthon, most is 19:00 kor mentem edzeni.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
batai15
félisten
válasz Rabbitf_24 #7074 üzenetére
tegnap előtti edzésem : gugolás
1x10
majd 2x25 a könyv szerint. ezt meg csináltam 2 alkalomal. tehát 100-at
fekvőből végig mentem
1x10 2x25
3x50/3x/ ez így elég edzésenek szerintetek? alkalmanként?
Másik alkalommal meg másik 2 mozdulat csoport. -
batai15
félisten
Csak mert 2-3 ismétlést ir.
-
batai15
félisten
Kezdek nem érteni semmit. Napi 20km kerózás heti 4-5 alkalommal ,napi 8 óra munka. Kevesebbet eszek is.3napja meg még 4 óra fa pakolás is van. Csökkent majdnem 1 kilót a súlyom
Tegnap este 1 kis levest ettem meg dinnyét. Most az 1 kiló vissza jött. Mondom wtf.
De úgy érzem meg látom hogyfogytam. 3 heti oda figyelés eredménytelen? Mondom annyi hogy fürgébbek érzem magam meg jobb erőbe vagyok. -
Speeedfire
félisten
válasz batai15 #7082 üzenetére
Én is néha így érzem magam, de folyamatosan vezetni fogom, hogy mikor mennyi a súlyom, méretek (has, láb, mell), meg fotó. Ha nem látszik semmi, akkor pedig változtatás.
Nekem ami a legfurább, hogy diéta mellett erősödök. Az új diéta 3 hetében vagyok és pl már megint az érzem, hogy a láb, mell, bicepsz gyakorlatokon változtatni kell, mert a 3x10 már könnyen lemegy. De pl a tolódzkodást is a diéta elején kezdtem, ment a 2*3, olykor a 3*3. Most pedig a 3*5 simán kimegy. De ennél kevesebbet, meg már nem akarok enni.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
kolosanyi
veterán
válasz batai15 #7082 üzenetére
Ne a kilókat nézd, semmi értelme. Nekem akár 2 kilót is ingadozik a súlyom attól függően, hogy mennyit ettem/ittam, szóval önmagában a testtömeg csak egy szám, nem mutat meg semmit. Ahogy a testtömeg index is egy marhaság. Ha nézel a tömeg mellé magasságot, testzsírszázalékot, izomtömeget, csonttömeget, csinálsz fizikai felmérőket (testtömegre vetített erő, illetve állóképesség), akkor kapsz pontos képet az állapotodról. De ha nem is ennyire precízen, akkor is a testzsírszázalék és a fizikai felmérő alap, erre is minimum egy nap rámegy. Nem olyan egyszerű ez, hogy ráállsz a mérlegre és kész.
-
Zoo123
senior tag
válasz Speeedfire #7087 üzenetére
Azt szakszerűen úgy mérik hogy "kicsontoznak" és lemérik a csontok súlyát, inak izmok, zsír és bőr nélkül, sajnos csak egyszer lehet megmérni, és te nem tudod meg az eredményt!
Viccet félretéve, van olyan digitális személymérleg ami a bőr ellenállását méri és abból saccol, de MRI-vel, vagy egész testes ultrahanggal lehet csak pontos értéket kapni.
Nekem is van ilyen digitális személymérlegem ami mér testzsírszázalékot, test víz százalékot, meg csontsűrűséget, de nem valami megbízható.[ Szerkesztve ]
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
Speeedfire
félisten
Na, akkor veszek egy hentesbárdot és kicsontozom magam hétvégén. Remélem jó eredménye lesz.
Lehet körbejárok pár bevárlóközpontot egy mérleg után, kipróbálni. Ha nem vészes az ára, akkor lehet be is ruházok egyre.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Zoo123
senior tag
válasz Speeedfire #7089 üzenetére
Én Decathlonban vettem 5990 HUF volt, de TZS-t is csak saccol, mert ha odamegyek a csaphoz és teleiszom magam vízzel +1 Kg, akkor azt mind zsírnak veszi!
''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
kolosanyi
veterán
válasz batai15 #7085 üzenetére
Persze, nyomjad csak, ha kitartóan csinálod, lesz eredmény. Előfordulhat stagnálás, olyankor változtatni kell az edzésen, aztán nyomni a következő holtpontot holtpontig, de ez nem 3 hét után lesz.
(#7087) Speeedfire
Fizikai felmérő: összeraksz pár alapgyakorlatot, megnézed, hogy mennyit tudsz belőle megcsinálni, aztán a kapott eredményeket megjegyzed, felírod valahova. Lehetőleg olyat válassz ki, amire amúgy is aktívan edzel, például fekvőtámasz, húzódzkodás, lábemelés, guggolás, meg mondjuk futás az állóképességre, azt hadd szóljon. Nem egy nagy dolog, de mutatja, hogy fejődtél-e.[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Én meg ugyan azt csinálom egy éve max a pihenő idővel variálok.
Érdekes nálam rögződött régen a súlyzós időből, hogy max 4*10 egy gyakorlat fajtából.
Így még mindig max 4*6-7-8 megyen huzódkodásból. se feljebb se lejjebb.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
kolosanyi
veterán
Egy kis saját súlyos edzés: link.
(#7093) emiki6
Most? Eddig is így tolta.[ Szerkesztve ]
-
SkyS1gn
félisten
Vazzeg, ez a tabata, fekvővel meg ma lábazással kipróbáltam, huzódzkodással nemmertem mert 3. 20mp után csak lógnék.
3-4 kört (4p) egylábas bolgár után baszki, halál, vádlira is megpróbáltam, kész vége, holnap folyok.
-
Buster17
addikt
Reggelire mit esztek?
Vagyis az első étkezéskor.[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
- 200 g zabpehely
- 30 g protein
- 3 dl víz, tej vagy joghurt
- ha tej, akkor mehet bele kakaó + cukor vagy kávé + cukor, vagy banán tejbe is joghurtba is jó . Vízbe instant kakaó mehet.
Ne próbálkozz 200g-mal még ha tömeget növelsz se, mert valószínű neked sok lesz. Én fokozatosan emeltem az adagot és a 200g az max közeli mennyiség. Vízzel lenne a legjobb, de úgy förtelmes az íze, nekem kedvencem a joghurt + banán, de nem lehet mindig ugyan azt, mert ráunsz.[ Szerkesztve ]
-
SkyS1gn
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI AVATA Pro-View Combo - ÚJ - drón (DJI goggles 2) +Motion Controller 2 - 1 év garancia (AV1)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest