- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyS1gn
félisten
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
emiki6
veterán
válasz SkyS1gn #7304 üzenetére
Minek a "maszk"?
Minden lakatos ismerősöm csak behunyja a szemét a heggesztés pillanatában, meg gondolom a maszkkal se látsz sokkal többet hegesztés közben, mint csukott szemmel. Vagy maszk csak a rutintalanoknak kell, hogy ne tévesszenek célt?"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz SkyS1gn #7309 üzenetére
Becéloz, szem lehuny, TŰZ!
De mindig csak fél másodperc egy hegesztés, hogy jó legyen.Más: Szóval van a kondis haver, akivel lejárok edzeni a parkba, mert ő is áttért sw-ra. Mondta írjak neki edzéstervet, mert én már ismerem az elméletet és a gyakorlatot is kicsit. Nyilván abból kell építkezni ami adott, ezért megkérdeztem hány huzit tud egyszerre. Azt mondta 10-15. Lementünk, majd látom, hogy egy teljes húzódzkodásnak kb a felét - 2/3-át csinálja. Mondtam neki nyújtsa ki teljesen a karját és onnan húzza magát ameddig megy. A 10-15 huziról kiderült, hogy olyan 5-7 körül van...
Tény, hogy a teljes huzi (váll alsó részéig kb.) 70-80 %-a megy csak nekem is, meg neki is az a max, de ez gondolom változni fog, ha majd nekem is több megy 6-nál...
Úgy csináltuk, hogy szabályosan amennyi megy, aztán besegített a másik és segítséggel kifulladásig ez volt 1 sorozat.
Szerintem úgy fogjuk növelni a mozgástartományt, hogy a felső szakaszban besegítünk a másiknak, így legalább dolgozik az izom a felső szakaszban és nem csak a csodára vár.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
kolosanyi
veterán
Húzódzkodás: Nem érdemes bukásig, pláne utána erőltetni. Nem fogsz tőle erősödni, leterheled az idegrendszered és megnő a sérülésveszély. Ez a társ segít és emel jó módszer, de nem ismétlésszám növelésére, hanem új variáció megtanulására. Például egykezes húzódzkodásra lehet így erősíteni, én szoktam ezt csinálni a Leventével. Egy 10-15 kilót segít, pont annyit, amennyi kell, ezzel szépen hozzá lehet erősödni az új gyakorlathoz. Ismétlésszámot úgy lehet növelni (állóképességet felhozni egy fogásban), hogy rengeteget csinálod, de sosem teljes kifáradásig. Az a jó, ha a teljesítőképességed 70-75 százalékával dolgozol az adott fogásnemben. A 10 perces módszer pont ezt a célt szolgálja. Fáradj el, legyen nehéz, de ne hugyozz vért, az nem épít, csak rombol. Szépen pár hét alatt frankón fel lehet hozni ezt egyébként.
Ha mellkast akarsz a rúdhoz érinteni, akkor kicsit trükközni kell. Mikor más csinálja, nagyon könnyűnek tűnik, de nem az, rá kell érezni. Először is ne szélesen csináld, úgy kurva nehéz. Egy kényelmes, vállszélességű fogással próbálkozz, nekem úgy megy. Másodszor nem csak fel-le mozgás van ilyenkor, hanem ki kell mozdulni a rúd síkjából, félkörös pályán kell mozognod. Hátra nyitod a vállad, közben húzol. Tehát mintha egy nyújtott karú letolást és egy húzódzkodást összekötnél, egyszerre tolsz le és húzol fel, tényleg trükkös a mozgás. Az elején könnyebb ha a lábaddal lendületet szerzel, később mehet lassan, erőből.
-
emiki6
veterán
válasz kolosanyi #7313 üzenetére
De a 10 perces nem akkor működik jól, ha a maxod megvan már 10? Ha nekem 6 megy rendesen, akkor 2-vel kéne csinálnom?
És ha nem lábbal segítek be a felső szakaszban, hanem haver rám emel? Vagy próbáljam ki melyik jobb?
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
kolosanyi
veterán
Ha már 1 ismétlés megy, akkor is nyomhatod a 10 percest. Ez nem valami varázs szám, csak annyi a lényeg, hogy nem dolgozol max terheléssel, de mivel elég kevés a pihenőidő és az összes ismétlés sem kevés 10 sorozat alatt, ezért jó terhelést biztosít. Ennek ellenére az is éppen ilyen hatékony, ha csinálsz 4-5 sorozatot és kész. A lényeg az, hogy folyamatosan növelni tudd az ismétlésszámokat, ne pedig ugyanannyit csinálj, mert akkor nem fogsz erősödni.
A lendületet meg nem a felső holtponton fogod megszerezni, hanem alul. A lábbal segítős az lendültei elem lesz, a társ segít meg max erő, de mindkettőt érdemes csinálni. Itt is az a lényeg, hogy egyre kisebb lendületet használj, illetve egyre kevesebbet segítsen a társ, jobban erőlködj.
-
kolosanyi
veterán
Csinált nekem nagybátyám kápát (parallettes), nagyon baró. Délután nyomok is vele egy edzést, öröm lesz rajta támaszmérleget, meg támasz ülőtartást gyakorolni, de szerintem a kézállásban karhajlítást is kipróbálom. Biztos nehéz lesz nagyobb mozgástartományban.
-
SkyS1gn
félisten
válasz kolosanyi #7313 üzenetére
De hogy nekem a nyakamba is izomláz van huzi után... tegnap kipróbáltam, kvajó végre csövet fogni! dipsbar is kötött annyit hogy kicsit rámerészkedtem, majdnem közelnek érzem azt a 51cm távot... de jólesz
Az meg hogy lehet hogy garázs elött sík terepen 1-2 kézenállás lépés után elmegy az egyensúly, de a bazaltos úton ami nem is egyenes meg megyek 10métereket
[ Szerkesztve ]
-
Dumas
csendes tag
Betegség után mennyi időt érdemes kihagyni edzésből? Vasárnap este elkezdett fájni a torkom, hétfő,kedd totál K.O. ma viszont már csak kicsit kapar a torkom meg folyik az orrom. Szóval mikor érdemes vissza menni, hogy ne legyen semmi baj belőle?
Amíg nem tudok vissza menni addig is helyzetjelentés, nehogy vissza rontsam betegeskedés alatt:
- 116kg-ról indultam, tegnap reggel 96-ot mértem (95,5 is volt ,de sztem az csak a mérleg hibája)
- A fekvőtámaszok már szépen mennek általában úgy szoktam, hogy bordásfalnál lépkedek fel és minden foknál csinálok párat amíg bírom.
- A húzódzkodástól még húzódzkodok kicsit, inkább TRX-en szoktam a fegyenc edzés második vagy harmadik lépését csinálni. (Amikor vízszintesen fekszel szinte és úgy húzod magad)
- 2-3km futok minden másnap, szerencsére a térdem mostanában nem szokott fájni, ilyen súllyal már ugye nem vészes a futkorászás?Nagyjából ennyi, szóval most a betegséget leszámítva örülök mint majom a farkának
-
kolosanyi
veterán
-
emiki6
veterán
Annyit tudok mondani, hogy a betekgség kezdeti fázisában be kell tolni napi 1-3 multivitamint és 2-4 g c vitamint és akkor nagy valószínűséggel megúszod betegség nélkül.
-
brownus
veterán
jó írás: guggolás/squat
én is teljes mozgástartományban szoktam, szinte ráülök a bokámra[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
1.5 hét nyaralás után 3kg felesleg. Előtte meg örültem, hogy sikerült lepasszolni 2kg-ot.
Most meg edzhetek még keményebben.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
RBJ
addikt
Na ezért utálok edzést kihagyni bárki, bármi miatt.
Kedden vendégek voltak egye fene kihagyom a babám erősködésére. Így nesze neked tegnap, ma szakad az eső és nézhetek ki a fejemből.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Buster17
addikt
válasz Speeedfire #7330 üzenetére
De jó hogy nekem nincsenek ilyen problémáim.
-
SkyS1gn
félisten
Skacok és skacinák dobjátok már össze a zenelistátokat, yt-on playlistbe, énis összerakom estére a mostani aktuálisakat, egymástól elcsenhetnénk egypár jót...
CalisthenicsMovementesek videójába volt pl ez már be is dobtam a többi közé Kis instrumental.
Ezse rossz, 1:45-nél aztmondta "szhíít toszott gheci"
-
batai15
félisten
Huh eza huzózkodásból a 2. lépés elég kemény..
-
SkyS1gn
félisten
Nekem is erre kell figyelnem hogy leengedjem magam teljesen, hajlamos vagyok nem ezt tenni.
Ma volt a rendes tesztje a szerkezetnek, hát kicsit közelre került a dipsbar, 55cm lehet jobblett volna mint 51.. nade sebaj, amúgy naggyyon fasza!
[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
imádom ezt a csajt, kis cuki, CF-es ofkoz, de a mai napig nem jöttem rá, mi a facért így csinálják...
pull ups in cf mód -
RBJ
addikt
MOst nézem csoda, hogy nem vágja állba magát.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
SkyS1gn
félisten
Na itt az én listám [link]
+ ez mert nincs yt-on.Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
emiki6
veterán
válasz SkyS1gn #7345 üzenetére
Én nem szoktam közben hallgatni... meg amúgy se.
Az elektro house nekem bejött, csak nincs értelme.
Úgy vagyok vele, hogy ha zenét hallgatok az legyen jó és ne elektro.
Szinfónikus zenekar esetleg elektromos / basszus gitárral felturbózva (pl szerintem az Inceptoin filmzenéje ki***ott jó!) vagy szép ének és jó aláfestés.
Az a tipikus, amit meghallgatsz és végigfut a hátadon a hideg.Vagy valami könnyedebb nemzeti rock, aminek a szövege nem csak üres mellébeszélés. (pl Ismerős arcok. A szöveg is és a zene is nagyon a helyén van!)
De ezek meg nem olyanok amik felpörgetnek. Inkább zenei élményt adnak, vagy elgondolkodtatnak (A Fringe egyik részében beszélt arról Walter hogy a komolyzene megnyugtat, az elektronikus zenék meg épp ellenkezőleg)
Ezeket érdemes FLAC-ban (Free Losless Audio Codec)letöltenimegvenni (...) és viszonylag jó fejhallgatón, hangszórón hallgatni.Ha nincs zenéd, akkor edzés előtt gondold át miért is csinálod, és közben próbáld a maximumot hozni. Az is fel tud pörgetni, fejben dől el minden . Vagy egy kávé fél órával előtte.
[ Szerkesztve ]
-
SkyS1gn
félisten
-
emiki6
veterán
válasz SkyS1gn #7348 üzenetére
Nem úgy értettem.
A lényeg az, hogy jól megvagyok azoknélkül a zenék nélkül és nem kell zene nekem az edzéshez.A bátyám pl CSAK dnb-t hallgat. Több ezer számból áll a gyüjteménye.
[ Szerkesztve ]
-
Deck
titán
Látom pörög a topik aminek örülök. Sajnos be kell vallanom, hogy fél éve nem edzettem csak futottam néha. Rossz érzés is.. Azért, írom le, hogy legyen ösztönzés mert, folytatom Mondthatnám kifogásnak, hogy túl sokat dolgoztam havonta és éjjel is így nagyon nem ment volna de már megint a szokásosan melózom, de nem keresek kifogásokat Meg persze nyár volt, fesztiválok, koncertek, sok pia stb
[ Szerkesztve ]
PS5
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest