Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Jack@l #1196 üzenetére

    Rosszul számolsz nagyon. A Llano már most képes 29 GB/s-ra. A Trinity 30+-ra képes. A Llanóban CPU és a GPU közötti onion busz 16 GB/s, és ns-os késleltetéssel működik, szemben a PCI Express több tíz ms-okban mérhető paraméterével.

    Egyébként a PCI Express 2.0 x16 egy irányban 8 GB/s. A 3.0 egy irányban 16 GB/s. De itt a fő szempont az a késleltetés, amire az adat elér a célba. Ez radikálisan több, mint a lapkán belüli kommunikáció. Ezért hozhatsz TB/s-os értékeket is, ha a több tíz ms-okban mérhető a késleltetés. Nanoszekundum szintű paraméterekre van szükség. Ezt egy külső busz sosem fogja tudni. Ezért akarja az AMD ezt a ne mozgasd az adatot dolgot, mert minél több a kommunikáció a CPU és a VGA között annál nagyobb a hátrány a késleltetésből. Amit még szintén meg kell oldani az az egységes memória, ami a VGA-val zűrös lesz. Erre is jó az AMD "don't move the data" elképzelése, csak ha nem válik be, akkor a VGA-knak meszeltek, ahogy fentebb írtam max. post-process amire felhasználhatók. Ez a játékoknál biztos para lesz, mert a nextgen konzolokra APU-k vannak tervben egyetlen közös memóriával.
    Annyira nem lehet bukó az elképzelés, ha mindenki erre megy. Ha az lenne, akkor senki sem követné ezt az utat. Pláne nem az Intel. Ők ugyan nagyobb kitérőt tesznek, mert a Larrabee, vagy most már MIC nem áll készen, de végül ugyanoda lyukadnak majd ki.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák