Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz mityku #2378 üzenetére

    Nem volt ez az ötleted baromság. A németek egy gigantikus bunkert akartak építeni erre a feladatra. Annak az építését viszont nem lehetett elrejteni. Észre is vették az angolszászok és megkérdeztek néhány építészt (de nem Gyantuszt) mikor érdemes támadni. A válasz: amikor már kiöntötték a betont, de még nem kötött meg. Így is tettek. Eredmény: beton és acél káosz. Nincs értelme bontani. Újabb német próbálkozás: elöször kiöntik a kupolát, és utána dolgozzák ki alóla a földet. Most azt várták meg a szövetségesek, amíg a földmunkák eléggé előrehaladtak. Aztán Tallboy neki: kupola megborult és beszakadt a létesítménybe. A németek meg feladták. Persze értelme se volt az egésznek. 150km-es lőtávra számítottak (soha még csak meg se közelítették). Ezt viszont a K5E Glatt is tudta! Ja egyébként az irányzás nem volt lényegi szempont: egy célt jelöltek ki a V3-nak. Vajon mit? Hát persze, hogy Londont! (a bunker romjai látogathatóak: [link])

    A repülőgéphordozók nyílt tengeren csak komoly hadiflottával rendelkező erő által támadhatóak. Ilyennel jelenleg az amerikaiakon kívül legfeljebb az oroszok rendelkeznek (csak alacsony a hadrafoghatósági és megbízhatósági arány). Kína a fasorba sincs, a megfelelő eszközökkel nem rendelkezik. Egyetlen esélye partközelben lenne. Ott is csak akkor ha kellően kis behatárolt területen tudná tartani őket és oda nukleáris csapássorozatot mérne. Az amerikaiak nem olyan hülyék, hogy ezt hagyják. A kínaiak előbb fogynának ki atomból mint az amerikaiak. Márpedig ha a kínaiak atomot vetnek be, akkor vagy totális nukleáris világháborút kockáztatnak (elég esélytelen ebben mindenki a túlélésre), vagy csak az amerikaiakkal vívnak ilyet. Ez utóbbi egyesélyes. (De megoldaná kína túlnépesedési problémáját.)

    A közelkeleten addig van erőegyensúly amíg csak Izrael rendelkezik nukleáris fegyverekkel. Nekik meg is van a felelősségtudatuk ahhoz, hogy alkalmazzák-e vagy sem. Ha valamelyik arab ország szert tenne ilyen fegyverrendszerre nem sokat gondolkodna, hogy bevesse -e Izrael ellen.


    Az alternatív energiaforrások bevezetésébe nem rokkanna bele a Mol, mivel a legnagyobb vegyipari cég az országban. Tehát kikerülhetetlen lenne akkor is.

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák