Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gyantusz

    tag

    Üdvözlet!


    1-2 idézet a Saving Private Ryan werkfilmből:

    ''Úgy érzem, fontos újra elmondani a történteket, hogy megérthessük, mi volt mindennek az alapja. Minél többet beszélünk a háború borzalmairól, annál kevesbé valószínű, hogy megpróbálunk belekeveredni egy másikba.'' -- Arnold Spielberg - USAF, 490. bombázó század - India. Steven apja, rádiós volt egy B-25 Mitchell kétmotoros bombázóban.

    ''Tapsot érdelemnek. Kitüntetéseket, érdemrendeket, dísszemléket érdemelnek, de megérdemlik köszönetünket is, amiért ifjakként ilyen áldozatot hoztak.'' -- Tom Hanks

    ''Fontos emlékezni rá, hogy voltak emberek, akik készek voltak meghalni az országukért. Hajlandóak voltak az életüket adni.'' -- Arthur ''Dutch'' Schultz - 82. US Airborne Infantry Division (82. amerikai légiszállítású gyaloghadosztály)

    ''Sokkal tartozunk olyanoknak, akiket könnyű elfelejteni, miközben modern életünk vágyaira koncentrálunk. Ha nem lettek volna ezek a veteránok, más életünk lenne.'' -- Steven Spielberg

    Természetesen ők az amerikai veteránokról beszélnek, de általánosítva, igaz mindegyikőjüre!

    Aki pedig holnaptól megy a ''bányába'':

    ''Bárki, aki arról panaszkodik, hogy reggel nyolckor munkába kell mennie valahol, az jöjjön ide, futtassa végig tekintetét ezen a Parton és gondolkodjon el azon, hogy 1944. június 6-án mire kértek fel egy egész generációt!'' -- Barney Oldfield - USAF (nyá. ezredes)


    Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

    [Szerkesztve]

    Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

Új hozzászólás Aktív témák