Hirdetés

2017. november 18., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

ZTE Arizona - árbajnok

A ZTE Arizona jelenleg az egyik legolcsóbb androidos telefon. Megnéztük, milyen kompromisszumokra kényszerülünk a kedvező árért cserébe.

Bevezető, tartozékok

Bár a ZTE neve néhány éve még a többség számára ismeretlenül csengett, mára viszont a vásárlók nagy része egyértelműen el tudja helyezni a gyártót. Tavaly piacra került a Blade névre hallgató telefon, amely a kellemes ár mellé társuló korrekt funkcionalitással hamar óriási népszerűségre tett szert. Nemrég pedig megérkezett a Skate, melynek személyében az androidos piac új ár-érték bajnokát is tisztelhetjük. Most pedig itt a kizárólag a T-Mobile kínálatában kapható Arizona, amely az említett modelleknél is kedvezőbb árával szeretne hódítani. A telefon egyébként az utolsó milliméterig megegyezik a ZTE Racer II mobillal, az egyetlen különbség, hogy az Arizona kamerája 2 megapixeles, az említett készüléké pedig 3,15 megapixeles.

ZTE Arizona
[+]

Már a cikk elején érdemes tisztázni az árat. A készülék kártyás csomagban várhatóan 25 ezer forintba fog kerülni, amely kimondottan kedvezőnek mondható, ha okostelefonról van szó. Ennyi pénzért nyilván nem szabad csodát várni, az üdvösséghez az is elég, ha a mobil stabilan és használható sebességgel működik. A használat során azonban ismét bizonyosságot nyert, hogy az alacsony árért komoly kompromisszumokra kényszerül az ember. Lássuk tehát, mit nyújt az Arizona, azaz a Racer II!

ZTE Arizona
[+]

A telefon hozzánk egy aprócska fekete dobozban érkezett; mivel mi egy Racer II-t kaptunk, így a tartozékok eltérhetnek az Arizona kellékeitől. A csomag tartalmazott egy töltőt, egy microUSB-kábelt, egy vaskos kézikönyvet és egy sztereó headsetet. A fekete műanyag fülhallgató nagyon egyszerű, a távirányítón mindössze egy hívásvezérlő gombot találunk, a hangerő állításához muszáj előszednünk a telefont. A hangminősége gyenge közepes, a dinamikatartomány keskenysége miatt kissé tompán szólnak a zenék. Cserébe a hangerő emberes; kérdés, hogy ez kompenzál-e bárkit a hangzásbeli problémákért.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

 • Acer Liquid Mini - devolúció

  Középkategóriás telefon érkezett az Acertől, amely a Liquid Metalban megismert egyedi felülettel szeretné megnyerni a vásárlókat.

 • ZTE Skate - kínai csapásmérő eszköz

  A ZTE Blade a piac messze legjobb ár-érték arányú készüléke (volt). Most újabb csapást mérnek a piacra, megjött a Skate.

 • Alcatel One Touch 890 - túl minimál

  Ez a jelenleg kapható egyik legolcsóbb Android okostelefon, de az árért cserében már túl sokat kell beáldoznunk.

 • ZTE V9+ - egy kis plusz

  Androidos táblagép érkezett hozzánk a ZTE-től, amely a cég eddigi szokásai szerint a kedvező ár mellé komoly hardveres képességeket kínál.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.