XP-Pen Magic Drawing Pad - rajztábla Androiddal

Az XP-Pen digitális rajztáblákat gyárt számítógépekhez, ez az első önálló próbálkozásuk. Annyira nem önálló, de meglepően jól használható cucc.

Hirdetés

Bevezető, doboz és tartalma

Az XP-Pen márka termékkínálata inkább a Prohardver oldalain releváns, elsősorban ugyanis PC-s perifériákat készít és kínál a cég kifejezetten digitális kreatív munkára (rajzolás, tervezés, szerkesztés, retusálás). A portfólió azonban elég bő, így van például tök egyszerű kis digitális rajztáblájuk is, ami akár telefonnal vagy tablettel is működik, nálunk is így tűntek fel a radaron, amikor az elmúlt évben random küldtek egyet az Artist 13 Pen Display nevű, valahol a középmezőnyben található rajztáblájukból. Akkor csak bemutatót készítettünk arról, mai tesztalanyunk viszont már közelebb áll hozzánk, hisz az XP-Pen Magic Drawing Pad egy teljes értékű androidos táblagép, így rendes tesztet érdemel. A gyártó kérésemre küldte el nekünk, az EU-s weboldalukon keresztül meg lehet rendelni az eszközt Magyarországra is, a cikk írásakor 494,99 eurós áron.


[+]

Az árfolyamtól függően kétszázezer környékén található árért cserébe egy meglehetősen nagy doboz érkezik, amiben két újabb dobozt találni majd. Az egyik egy egész korrekt műanyag védőtokot rejt majd, a másik magát a táblát és kiegészítőit. Van természetesen egy toll, aminek külön hely van a tokban, a tollhoz van nyolc darab (négy-négy) cserehegy.

A doboz tartalma
A doboz tartalma [+]

Ezen kívül alapfelszereltség még egy kesztyű a tapadásmentes csúszáshoz, illetve van egy 15 wattos hálózati adapter USB-C véggel és egy mindkét végén USB-C kábel is a dobozban a tablet töltéséhez. Védőfólia nincs a dobozban, viszont a kijelző felületének matt kialakítása miatt erre nem is lenne szükség.

A tollhegyek
A tollhegyek [+]

Még egy szó a védőtokról, aztán foglalkozunk a tablettel. Amellett, hogy van benne hely a ceruzának, a széleinél kissé több gumi van, hogy jobban védje a tábla sarkait. Az egyik hosszanti oldalon ugyanakkor lyukas, ennek oka, hogy a tablet alján van egy öt pines csatlakozó és két menet billentyűzethez, és tokkal együtt is lehet csatlakoztatni a billentyűzetet. Ez ugyanakkor nem alaptartozék, de ajánlom magunkat a Bluetooth billentyűzetes anyagunkkal, ha esetleg valaki táblagépet szeretne használni tasztatúrával.

A táblagép a gyárilag mellékelt tokban
A táblagép a gyárilag mellékelt tokban [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés