Hirdetés

Xiaomi Band 7 Pro - az egészség fontos (lenne)

Átmenet egy óra és egy karperec között, került bele GPS, tele van szenzorral, nem is túl drága, de valami mégsem stimmel.

Bevezető

A Xiaomi Band sorozat (a.k.a Mi Band) méltán a világ legnépszerűbb aktivitásmérő karperec szériája. Jókor, jól, olcsón és mindenki számára egyértelműen működő módon lépett be a Xiaomi erre a piacra, az évek múltával pedig egyre okosabbak lettek a generációk, színesre váltott a kijelző, fejlődött az értesítéskezelés, elvileg pontosabbak lettek a szenzorok és bekerültek újabb és újabb funkciók. Ettől függetlenül az aktuális Band mindig is ténylegesen egy karperec maradt: kicsi, vékony, alig észrevehető, de értelemszerűen vizuális információk megjelenítésében korlátozott kütyü.


[+]

Erre jelent gyógyirt a Band 7 Pro, amit a Tomtop küldött el nekünk, hogy aztán itt rámolgassuk erre-arra, mert a kapcsolódó Mi Fitness alkalmazás nem látta a terméket a párosítási kísérleteknél. Aztán kiderült, hogy ez egyelőre így is marad, ha nem állítjuk át a régiót kínaira, mert egyelőre a Xiaomi nem csinált globális verziót a masinából, miközben egy csomó webshopból simán rendelhető, szóval — nyilvánvalóan — van legális hack. A kínai régiós Mi Fitness megtalálja az órát, amely kínaiul kezd el kommunikálni, de a sikeres kapcsolatfelvétel után a telefon nyelvét angolra állítva az óra is nyelvet vált, hogy aztán a mobilunkat magyarra kapcsolva már a Band 7 Pro maradjon angol. És innentől minden szipi-szupi, mert a Bandekben eddig sem volt magyar nyelv, a kapcsolódó alkalmazás pedig szintén csak angolul ment, amióta világ a világ és Band a Mi Band.


[+]

Tehát ha valaki úgy dönt, hogy kosárba teszi a terméket most éppenséggel 69 dolláros áron, akkor ezzel a kezdeti matatással számolnia kell, de utána lesz neki egy olyan aktivitásmérő karperece, ami órának néz ki, könnyebben olvasható, továbbá van benne GPS és NFC, plusz 117 sportmódot mér, vízálló (5ATM), 14 napig megy töltés nélkül és számos további, roppant kecsegtető funkcióval rendelkezik azon felül, hogy fantörpikus szenzorok segítségével csodálatosan monitorozza ébrenlétünk és alvásunk minden rezdülését. Na, ez az ígéret. És akkor most jöjjön a gyakorlat, ami korántsem ennyire mesebeli és cukormázas.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés