Hirdetés

Trackimo mini - kutya baja

Kutyára rakható nyomkövetőt próbálhattunk ki. Roppant hasznos kis szerkezet, ezt azok a gazdik biztos értékelik, akiknek már csatangolt el a kedvencük.

Kutyából nem lesz szalonna

Nem ez az első Trackimo termék, amellyel foglalkozunk. Az izraeli cég első modellje nagyjából akkora volt, mint egy gyufásdoboz és alapvetően személyi nyomkövetésre szolgált. A mostani terméket még a barcelonai MWC-n mutatták be, ott volt alkalmunk nem csak ezt, hanem a bőröndbe tehető poggyászkövetőt is megnézni, ami egyébként elég jópofa: egy lapos eszköz, amelyben kikapcsol a GSM, ha érzékeli, hogy a repülő a levegő emelkedik, ha pedig valaki kinyitja a csomagot, akkor a rajta levő fényérzékelő egyből riasztja a tulajdonost.

A kis dobozban ennyi mindent találunk
A kis dobozban ennyi mindent találunk [+]

Tesztre viszont a kutyás trackert kértük el, azon egyszerű oknál fogva, hogy ez mellesleg abszolút jó személyi nyomkövetésre is, ráadásul már az MWC idején pont tudtam, hogy előbb-utóbb kutya is lesz, akivel ki lehet próbálni, hogy a gyakorlatban mit tud a Trackimo mini. Hogy miért hasznos, ha a kutyánkon van nyomkövető, azt talán nem kell hosszú oldalakon keresztül taglalni, a tesztkutya mondjuk pont nem hajlamos (egyelőre) elmászkálni, de akinek volt/van kutyája, az pont tudja, hogy ha valamitől megijed az állat, akkor fejvesztve rohan random irányokba, aztán lehet keresni.

A doboz tartalma
A doboz tartalma [+]

A Trackimo mini viszont — nevéből adódóan is — elég apró ahhoz, hogy ne csak az ember tudja az övére csíptetni, hanem egy mellékelt kis szütyőbe rakva a jószág nyakörvére is rá lehessen fabrikálni. Az én kutyám még kicsi, most körülbelül akkora, mint egy uszkár, ezért kissé féltem tőle, hogy nagy lesz neki a csomag. Nagy is, legalábbis látványosan ott lóg a nyakában, olyan, mint egy használaton kívüli repülős oxigénmaszk, de egyáltalán nem zavarja, nem piszkálja, nem akarja levenni, az egész ráadásul alig pár gramm, úgyhogy megfulladni sem fog tőle.

Csutka kutyának még kicsit nagy
Csutka kutyának még kicsit nagy [+]

A készség doboza sem óriási, benne ül maga a kerek tracker, egy mágneses töltőkábel (a Trackimo mini ugyanis valamennyire vízálló), egy hordszíj, egy övre csíptethető hátlap, valamint egy sárga kis táska, amit a nyakörvre lehet fabrikálni. És egy fekete csont van az elején, nagyon cuki. Kapunk egy rövid, többnyelvű (magyar is van) kezelési útmutatót, ami kimerül annyiban, hogy töltsd fel, kapcsold be és regisztrálj az app.trackimo.com címen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Wherecom KidFit - apa, hány óra?

    Tajvanon alkották meg ez a gyerekeknek szánt órát, amely a szülői kapcsolattartás mellett pozíciókövetésre is alkalmas. Külön öröm, hogy a termék itthon is megvásárolható.

  • MyKi Pet - tudja, hol van a kutya

    De nem elásva, hanem pont hogy életben. A kutyás nyomkövető jó esetben ritkán fontos, de akkor viszont nagyon. A tesztkutyának pedig fel sem tűnt a dolog.

Előzmények

  • Trackimo - SOS, itt vagyok!

    Nyomkövetőt teszteltünk, a Trackimo aprócska eszköze vészjelzést is le tud adni, tehetjük emberre, járműbe, csomagba, hogy mindig tudjuk, hogy merre járnak a számunkra fontos dolgok és személyek.

Hirdetés