2018. február 18., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Tartozékok rovat

Wherecom KidFit - apa, hány óra?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Tajvanon alkották meg ez a gyerekeknek szánt órát, amely a szülői kapcsolattartás mellett pozíciókövetésre is alkalmas. Külön öröm, hogy a termék itthon is megvásárolható.

Hir​de​t​é​s​

Bevezető

A gyerekeknek szánt elektronikai termékek fejlesztésénél felnőttek próbálják kitalálni, hogy igazából nekik mire lenne ahhoz szükségük, hogy a csemetét tudják valamelyest kontrollálni és számára se legyen drámaian nagy kötöttség ebbe belemenni. Szó szerint kézenfekvő volt, hogy egy karórából kiindulva relatív könnyen lehet ilyen berendezést létrehozni, nem is abban van a lényeg, hogy jé, ez most egy kölyök-okosóra, hanem az efféle kütyüknél mindig sokkal inkább az a kérdés, hogy a használhatósága milyen akár a gyerek, akár a szülő szempontjából.


[+]

A Wherecom KidFit hozzánk kerülése egy tökéletes véletlen folyománya. Tajvan egyik külvárosi hoteljében (a Computex idején) a liftnél ráköszöntünk egy fickóra angolul, aki visszaköszönt. Mondtuk egymásnak magyarul, hogy végre valaki viszonoz egy köszönést, az ember pedig elmosolyodott és szintén magyarul megjegyezte, hogy ezt így illik. Volt némi kacarászás, de ha már így alakult, akkor meg is ismerkedtünk: Ferenc egy hazai disztribútornál dolgozik és pont azért ment a Computexre, hogy elhozza többek között ezt a szerkezetet, amelyet itthon is meg lehet már vásárolni. Nyilván azon melegében elkértem tesztre.


[+]

A termék egy jópofa, vidám rajzokkal meghintett, majdnem kocka alakú dobozban érkezett, négy árnyalatban kapható, rózsaszínben, feketében, narancsban, illetve az általunk igényelt, férfias világoskékben. Egyébként tipikus gyerekcucc, abból is könnyen ráismerni a távol-keleti ízlésvonalra, de nem bántóan édibédi és bűbájos, csak amennyire még belefér mondjuk 6-8 éves korig. Utána már átkerül a ciki-halmazba, de a célcsoport ennél fiatalabb. A gyártó 4 éves kortól javasolja, bár ők 12 évnél húzzák meg a határt, ott már okostelefon a menő. Az óra mellett két kisebb dobozka üldögél, egyikben némi papíralapú olvasnivalót, a másikban egy tök hagyományos microUSB-kábelt fogunk találni. Mondhatnánk, hogy más nem is kell, de ez nem igaz, ugyanis szükségünk lesz egy SIM-re is, amit nekünk előzékenyen biztosítottak a tesztcucc mellé, de egyébként a júzerre van bízva, hogy melyik szolgálatótól és milyen tarifacsomagot választ.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Trackimo mini - kutya baja

    Kutyára rakható nyomkövetőt próbálhattunk ki. Roppant hasznos kis szerkezet, ezt azok a gazdik biztos értékelik, akiknek már csatangolt el a kedvencük.

  • Trackimo - SOS, itt vagyok!

    Nyomkövetőt teszteltünk, a Trackimo aprócska eszköze vészjelzést is le tud adni, tehetjük emberre, járműbe, csomagba, hogy mindig tudjuk, hogy merre járnak a számunkra fontos dolgok és személyek.

H​i​rde​t​é​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.