Toshiba Folio 100 - jó lövés, bedobás

Bevezetés, tartozékok

Kitört az esti tablet láz, szerkesztőségünkbe mostanában szinte hetente érkeznek az újabbnál újabb tabletek, mindenki szeretne egy szeletet az iPad sikerét jelképező képzeletbeli tortából. A mai versenyzőnk a Toshiba üdvöskéje, a Folio 100, mely elsősorban hardveres adottságaival hívja fel magára a figyelmet: a készüléket az nVidia legújabb zászlóshajója, a Tegra 250 processzor hajtja.

Toshiba Folio 100
[+]

Bár már régebben is voltak próbálkozások tablet-ügyben, ezek hamar elhaltak, ugyanis anno ezeket kis hordozható számítógépként képzelték el. A múltra nem térek ki, lévén már volt róla egy összefoglalás az iPad tesztünkben, érdeklődőknek javaslom az átolvasását. Az Apple által vizionált internetezésre és médialejátszásra alkalmas panel viszont sokkal életképesebbnek bizonyult, ezt az eladások is jól mutatják, nem csoda, hogy sok gyártó megpróbálkozik a saját megoldásával. Lássuk, mit kínál a Toshiba víziója, a Folio 100!

Toshiba Folio 100
[+]

A notebook.hu-tól kapott doboz egy szép, megtermett példány, de belső tartalma nem indokolja ezt a méretet: a többnyelvű használati utasítás mellett mindössze egy törlőkendőt és egy hálózati töltőt rejt. Egy USB-kábel azért jól jött volna, főleg, hogy miniUSB-t használ a készülék, amit a mobil eszközök területén már leváltott a microUSB szabvány, bár vélhetően azokban a háztartásokban, ahol van digitális fényképezőgép, vagy bármilyen más, géphez kapcsolható külső eszköz, talán akad miniUSB kábel is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés