Timekettle M2 - bábel-hal

A Timekettle nagyon eltalálta a forma és a funkció egységét, a négy fordítómotorral dolgozó algoritmus megdöbbentően hatékony, a magyar nyelv pedig még mindig nehéz.

Bevezetés

A Bábel-hal […] kicsi, sárga és piócaalkatú, s valószínűleg a legfurcsább lény a világegyetemben. Agyhullám-energián él, mégpedig nem a hordozójáén, hanem azokon, amelyek kívülről érik a hordozóját. A beérkező agyhullám-energiák összes tudat alatti mentális frekvenciáját abszorbeálja, és testébe építi. Majd exkrementumként a hordozója agyába üríti azt a telepatikus mátrixot, amely a tudatos mentális frekvenciák és a hordozó elme beszédközpontja idegi jelzéseinek kombinálásából adódik. Mindez gyakorlatilag azt jelenti, hogy aki Bábel-halat dug a fülébe, az azonnal megért bárkit bármilyen nyelven. A ténylegesen hallott beszédelemek dekódolják azt az agyhullámmátrixot, amelyet a Bábel-hal táplál a hordozója agyába.


Timekettle M2

Na, itt még nem tartunk, de a Timekettle-ről nem lehet nem Douglas Adams Galaxis útikalauzára asszociálni. Mellesleg azóta sem jöttem rá, mire utal a termék megnevezése, az IdőKatlan még Adams gondolatvilágában is elvontabb megoldás lenne, a fordító meg van annyira okos, hogy a saját nevét felismerje. Mindenesetre az eszköz egy mesterséges intelligencia alapú fordítógép, hasonló a Travishez, csak itt vezetékmentes fülhallgatókhoz kapcsolódik a társalkalmazás. A Timekettle M2 nem a fejlesztők első terméke, viszont még nem került forgalomba, így kicsit még bétás az élmény.


[+]

Az elődmodell WT2 Plus is nálunk van, de a működési elv és a koncepció nem tér el túlzottan, úgyhogy nem is foglalkozunk vele különösebben. Mindössze egy funkció nem elérhető még az új modell esetében (Speaker mode), azt néztük meg a WT2 Plusszal. A teszt előtt volt lehetőségünk megosztani az észrevételeinket a Timekettle-lel, ami így viszonylag szerényen hangzik, mert igazából valamiért nagyon várták. Az új modell nem csak új formatervet és funkciókat kapott, de egy komplett új alkalmazást is, amivel még nyilván vannak gondok.

A támogatott nyelvek és dialektusok listája ABC sorrendben.
A támogatott nyelvek és dialektusok listája ABC sorrendben.

A csapat egyébként nagyon együttműködő és nyitott, nekem pedig elég jól esett, hogy a felhasználói felületre és a szoftver architektúrájára vonatkozó javaslataimat nagyon szakszerűnek és hatékonynak (sic!) ítélték meg, ráadásul implementálják is őket. A Timekettle M2-t tehát egyelőre a jelenlegi formájában teszteljük és a problémákra is kitérünk, de a legtöbb apróság és kevésbé apróság javítása, illetve a javasolt fejlesztések már folyamatban vannak, plusz érdekes háttér-információkat is kaptunk a rendszer működésére vonatkozóan, ezeket természetesen idézni is fogjuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés