2019. február 17., vasárnap

Gyorskeresés

Symbian S60 játékok - N-Gage #6

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ezen a héten egy korrekt autóverseny, egy jól csengő nevű PC-s adaptáció, valamint egy régi-új platformjáték kerül terítékre.

Crash Bandicoot Nitro Kart 3D

Folytatjuk az N-Gage játékokat bemutató cikksorozatunkat. Ezen a héten az első címet kivéve elég gyenge a felhozatal, ami elsősorban annak köszönhető, hogy már szinte az összes húzónevet és favoritot bemutattuk. Szerencsére azért akadnak még meglepetések, ilyen a Crash Bandicoot Nitro Kart 3D is.

Hirdetés

A Nitro Kart egy igazi multiplatform játék, többek között PlayStation 2-re és GameCube-ra is megjelent, az N-Gage-es verzió ezek portolásának tekinthető, mely sok szempontból megegyezik az eredeti játék(ok)kal, de a gyengébb hardvernek köszönhetően nem kecsegtet szemet gyönyörködtető grafikával. Alapvetően mondjuk ezen a téren sem érheti sok kritika, a program ugyanis gyors és jól átlátható megjelenítést használ, a textúrák a lehetőségekhez képest elég nagy felbontásúak, környezeti elemekből pedig elég sok van — igaz, a fák és egyéb "kiegésztők" kissé elnagyoltak, de legalább hangulatosak.

Crash Bandicoot Nitro Kart 3D Crash Bandicoot Nitro Kart 3D

A játékmenet értelemszerűen nem túl bonyolult, elvégre egy autóversenyről beszélünk. A cél, hogy ellenfeleink előtt érjünk át a célvonalon, ami egyébként a rajt is egyben, a Nitro Kart ugyanis körpályákat használ. Vezetési képességünkön kívül kis mértékben a szerencse is befolyásolni fogja helyezésünket, a verseny során ugyanis felvehetünk olyan bónuszokat, melyek egy véletlenszerű eszközt adnak a kezünkbe. A repertoár elég nagy, hőkövető rakétától kezdve a dinamiton át az olajon keresztül minden van, ám értelemszerűen egy rakétával csak akkor megyünk valamire, ha van előttünk valaki, olajat pedig csak akkor érdemes a pályára öntenünk, ha történetesen nem az utolsó helyen kullogunk.

Az irányítás kiválóra sikerült. A gázadás automatikus, fékezni nem nagyon fogunk a játékban, igazság szerint nem is tudom, hogy lehet-e. Az ötös gombbal ugrani tudunk — erre néhány akadálynál szükségünk is lesz — kanyarodni a négyes hatossal párossal tudunk. A csavar ott jön be, hogy az egyessel és a hármassal driftelhetünk, ami a hajtűkanyarok bevételéhez szinte elengedhetetlen, ugyanakkor trükkös előzésekre is jók lehetnek. Mindezt figyelembe véve a Crash Bandicoot Nitro Kart 3D azt tudja, amit ígér: élvezetes és pergős játékmenetet, szép grafikát és jó kezelhetőséget. A műfaj rajongóinak mindenképp ajánlott!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.