Hirdetés

Surfs Up & Shrek The Third

Hirdetés

Surfs Up

A Surf’s Up egy igen figyelemreméltó játék lett. Már rögtön elindítás után láthatjuk, hogy sok ember munkája van benne- a kivitelezés a Gameloft feladata volt, de az ötlet, történet a nagy múltú Ubisofthoz és természetesen a Sony Pictures-höz köthető. A Shrekhez hasonlóan ez is egy animációs film adaptációja, a magyar premier augusztus 16-án lesz. A trailerek alapján ez is egy nagy sikerű mesének ígérkezik, kicsit Jégkorszak, de ahogy látom mindenhonnan össze lettek lopkodva az ötletek, karakterek- semmi újra nem kell számítani. Lehet, hogy csak én vagyok néha túl konzervatív, de szívesen megnéznék már egy egész estés igazi rajzfilmet…

Az indítás után minden meglepetés nélkül a fejlesztők logója következik valamint egy lista arról, hogy ez a játék még milyen platformokon érhető el. (a wii-s screenshot-ok egész meggyőzőek) Hangválasztás természetesen itt is van, érdemes elfogadni az ajánlatot, mert ezúttal kellemesen fogunk csalódni! A zenéről és az effektekről kicsit lentebb még lesz szó.

A menü felépítése stílusosan egyszerű, nem fogunk benne elveszni, minden a megszokott helyen található. A designra nem lehet panasz, ugyanaz a kék-sárga színpáros dominál mindenhol, mint azt a filmmel kapcsolatos honlapon, háttereken, posztereken is láthatjuk. A pingvinektől kicsit idegen hawaii mintás viráglenyomat is sok helyen visszaköszön ránk, így a menüpont választó sávjában is. A beállításoknál kapcsolgathatjuk a hangot és a vibrálást valamint választhatunk a felkínált 7 nyelv közül (angol, francia, német, spanyol, olasz, portugál, brazil portugál), innen látszik, hogy elég komolyan kidolgoztak mindent. A Gameloft minden játékában, így itt is szerepel a menüben a Get more games, ahol a csapat további alkotásaira hívják fel a figyelmünket.

<<img src="html/telefon/jatek/shr-surf/surf/1.gif" border="1" align="center">

A játék a stílusát tekintve mászkálós-gyüjtögetős, a Shrekhez hasonlóan a jó öreg Super Mario tekinthető a dédapukának. A történet során 11 pályán kell végigverekednünk magunkat Cody-val, ezek mellett van még 8 bónusz map is, amiket a SURF szó betűinek összegyűjtésével lehet aktiválni a Mini-Games menüpont alatt. A storyline elvileg megegyezik a film cselekményvonalával, de ezt ugye még nem tudom alátámasztani. Az irányítás teljesen kézenfekvő, de azért az első pályákon mindent szépen el is magyaráznak nekünk. A képernyő 90%-át a játéktér tölti ki, a felső sávban láthatjuk az életeink számát; mennyi sérülést szenvedhetünk el (3 szív, ha elfogy, meghalunk);mennyi big Z kagylót szedtünk, továbbá a már említett SURF szó, aminél ha betűt találunk sárgára izzik az adott karakter. Ellenfelek vannak, de elhanyagolható számban, a víz felett egy hirtelen előkapott pálmalevéllel tudjuk őket lecsapkodni, a tengerben gyorsan leütjük őket. Alattuk egyébként fókákat, rákokat, halakat és egyéb vízparti élőlényeket kell érteni. Főszörny nincs, ha csak nem vesszük annak a játék felén és végén legyőzendő 1-1 unszimpatikusnak mondott szörföspingvint.

<<img src="html/telefon/jatek/shr-surf/surf/3.gif" border="1" align="center">

Ez eddig ugye nem tűnik különlegesnek- pedig kategóriájának egyik legjobbja a Surfs Up! (a másikról pedig a következő oldalon számolunk be). Csodálatosan szépen rajzolt hátterek előtt rohangálunk a jó megérdemelt kagylóinkért; minden csillog-villog, jól esik a szemnek nézni ezt a grafikát. Egy jó game-nél fontos még a kinézet mellett a pályák kialakítása is. Nos, itt a leveldesignerek sziporkáztak, nincs két egymáshoz hasonlító szint és mind fantáziadús. A hangok nem rosszak, végre hallhatunk effekteket is ha ugrunk, ütünk vagy történik valami.

<<img src="html/telefon/jatek/shr-surf/surf/5.gif" border="1" align="center">

A hivatalos oldalon a teszt írásakor 57 user véleményezte a játékot, szavazataik alapján 10-ből 7,9-es pontátlag született, ez szerintem abszolút fedi a valóságot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés