Hirdetés

Surfs Up & Shrek The Third

Hirdetés

Shrek The Third

A Shrek The Third személyében szintén egy Gameloft produkcióhoz van szerencsénk. Ha arra kérne valaki, hogy mutassam meg, hogyan kell kinéznie egy mobiljátéknak 2007-ben, akkor biztosan ezt ajánlanám neki minden válasz nélkül. Tökéletes nincs, de a fogalomhoz ez áll talán a legközelebb…

Már a menü kialakítása és annak zenéje is sugallja, hogy nem csak egy egyszerű, a film miatt összedobott fejlesztésről van szó: minden porcikájában látszik a játékon, hogy ő a legjobb, legszebb, legaranyosabb, legátgondoltabb, ami eddig született. Itt is ki lehet választani, hogy melyik pályán akarunk rohangálni (ennek alap dolognak kéne lennie, mégis sok játékból kihagyják a lehetőségét). Ugyanúgy itt van a Get more games is, a Help pedig teljesen korrekten mindent elmagyaráz az irányítástól kezdve a különböző tárgyak szerepéig.

A történet természetesen a filmet veszi alapul, rögtön az első pálya előtt kapunk egy kis áttekintést arról, hogy miről is van szó. Utána azt hittem, hogy valami intro következik, és leesett az állam amikor kiderült, hogy ez már maga a játék… csak a kamera egy egyedi állásból „kereste meg” hősünket. Előző tesztalanyunkhoz hasonlóan itt is a screen felső sávjában található meg minden lényeges információ. Baloldalt egy Shrek fej csücsül, ez nekem most be van szorozva 24x-el ami egyrészt azt jelzi, hogy ennyiszer hallhatok még meg, másrészt mutatja, hogy Easy fokozaton egyszerűen nincs kihívás a játékban. (Hardcore playerek megnyugtatása végett azért megjegyzem, hogy lehet még ezenkívül két nehézségi szint közül választani. Nekem elég véges a türelmem, ezért szoktam a könnyű, illetve közepes fokozaton tesztelni.) A zöld fej mellett sorakoznak továbbá a szívecskék is, amelyekből sérülés során tudunk veszíteni; ha megtaláljuk a piskótafigura mindhárom részletét, akkor ezentúl egyel több szívünk lesz. Kezdésnél - ha jól emlékszem - 3-4 állt a rendelkezésünkre, nekem most 7 darab piros jelem van. A jobb felső sarokban egy tündérkés szorzó található, ha megvan a 100, akkor újabb extra life-al gyarapodunk.

<<img src="html/telefon/jatek/shr-surf/shr/1.gif" border="1" align="center">

A Gameloft pályatervezőit már dicsértem az előző teszt kapcsán, de ha lehetne, itt még egy sor sört is megszavaznék nekik. Egyrészt találkozunk a mászkálós játékok tradicionális elemeivel (üsd szét a kockákat a fejed felett; rohanj neki és törd át a falat; ugorj rá az utána leszakadó erkélyekre vagy vízszintesen/függőlegesen/körben mozgó platformokra és egyebek), másrészt egyedi megoldásokkal is éltek. Ilyenre példa, amikor neki kell rohanni a falnak, ami berezeg, leesik a tetejéről a golyó, amit felvéve nekigurítunk egy fáklyának ami ezután rápottyan egy sor ládára ami gyorsan leég és szabaddá válik az utunk. Ennyire összetett (de egyébként könnyen kitalálható) rejtvényeket általában sajnos nem szoktak beépíteni a javás gyűjtögetős játékokba.

<<img src="html/telefon/jatek/shr-surf/shr/3.gif" border="1" align="center">

Pályákból több típus van, az egyikben Shrekkel kell végignyomulni földközelben, a másiknál egy sárkánnyal kell a boszorkányokat lelődözni a levegőben, míg a főellenséges map-eken ogrénknak cselhez kell folyamodnia a győzelemért. Ilyenkor nem az erő vagy a gyorsaság számít hanem egy kicsit el kell gondolkozni, hogy mi lehet a megoldás. Nekem talán pont emiatt nem sikerült még az utolsó, tizenegyedik pályát megcsinálnom. (Legalább bevallja... - Bog)

<<img src="html/telefon/jatek/shr-surf/shr/5.gif" border="1" align="center">

Az elején nagyon reménykedtem, hogy a szimpatikus, kedves menüzenéhez hasonlóan fogunk találkozni egyéb hanghatásokkal is, ezen a ponton azonban csalódnom kellett, mert síri csönd borul minden küldetésünkre. Legalább egy pitty vagy egy putty hanghatást kaphattunk volna, amikor mondjuk ugrunk vagy jól odacsapunk valakinek. Hiányuk sokat levon a produktum összértékéből, a játékélmény azonban annyira fantasztikus, hogy a Shrek The Third beszerzését államilag írnám elő mindenkinek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Hirdetés