Soyes XS - a legkisebb okostelefon?

Ultracuki, mindenki odavolt érte, nem is drága. De van bármi értelme? Használható egyáltalán?

Bevezető

Jaj, minden telefon olyan nagy, két kéz kell hozzá, péklapát az összes, miért nem gyártanak kicsi okostelefont? Nos, barátom, itt van neked a Soyes XS, ami kisebb, mint egy doboz cigi, mégis teljes értékű okostelefonnak mondhatjuk — nyilván rengeteg kompromisszummal. Bevallom, hogy nem fűztem nagy reményeket ehhez a termékhez, speciel ezt is a wish.com-ról rendeltük, de ez nem az átverős kategória (bár azért van egy-két funkció, amit nem tud, pedig hirdették bőszen), egy csomó másik, jobb nevű kínai webshop is forgalmazza, ráadásul ez már a második generáció, a friss(!) modell, szóval el is kértek érte 30 lepedőt. Ami egyébként nem is okvetlenül elrugaszkodott összeg a tudásához képest.


[+]

De ennek a tesztnek most nem az lesz a sarokpontja, hogy mit hazudtak össze a neten róla, hanem az, hogy van-e ennek bármi értelme. Mármint azon túl, hogy bárhol előveszed, hirtelen megszűnik a covid-távolságtartás összes írott és íratlan szabálya és mindenki meg akarja fogdosni, mert annyira szürreális, hogy olyan, mint egy iPhone, ami összement a mosásban. Ez. Tényleg. Kicsi.

Viszont nyilván nem kell nagyon magyarázni, hogy az Android azért alapvetően ennél lényegesen nagyobb kijelzőre készült, az sem lesz meglepő, hogy 30 ezer forintért valami őskövület hardvert fogunk csak találni belül, nyilván az akkumulátortól sem várhatunk több napos üzemidőt ekkora méretben, a kamerákról is lehet sejteni, hogy messze állnak majd a tökéletestől, de előrebocsátom, hogy minden félelmem ellenére a termék a tesztidőszak alatt hibátlanul működött, még ha sok esetben a nem létező hajamat is akartam kitépni, amikor szövegbevitelre került a sor. Az már más kérdés, hogy szerintem ez értelmetlenül kicsi és nem igazán látom, hogy mi értelme van ennyire túlzásba esni. Mármint azon túl, hogy állati vicces, meghökkentő és rá lehet mondani, hogy a világ egyik legkisebb, teljes funkcionalitású okostelefonja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés