Sony Xperia Z1 - vissza a kamerához

Üzemidő, összegzés

A készülék hátlapja alatt található akkumulátor 3000 mAh-s, kapacitású. A méretnek ára van, a Z1 0,6 milliméterrel vastagabb és 24 grammal nehezebb elődjénél, azonban ennek megvan a pozitív oldala is, ugyanis érezhetően jobban bírja szuflával a termék, mint elődje vagy versenytársai. Elképesztő készenléti időre persze most sem számíthatunk, de az újdonság végre garantáltan kibírja a nap végéig tartó küzdelmet, feltéve, hogy értelmes kereteken belül használjuk.

Sony Xperia Z1
[+]

Értékelés: Sony Xperia Z
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 9 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 10 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 10 pont
Multimédia
Vizuális 8 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 6 pont
Hogyan értékelünk?

Az összegzés legelején el kell mondanom, hogy egyelőre nem ismerjük az Xperia Z1 hivatalos árát, ami többek között annak köszönhető, hogy nagyon hamar hozzájutottunk egy példányhoz, ezért hálásak is vagyunk a gyártónak. Valószínűsíthető viszont, hogy valahol bruttó 180 000 környékén fog kezdeni, amivel ha nem is lesz a világ legdrágább telefonja, azért mindenképp a legfelső szegmensbe kerül, ott pedig nincs egyszerű dolga.

Mert bár nem rossz telefon, nem mentes a hibáktól. Kijelzője nagyon jó ugyan, de nem a legjobb, kamerája pedig inkább felbontásban és funkciókban, nem pedig a tényleges képminőségben erős. Az akkumulátor kapacitásának növelése sem hozott áttörést az üzemidő tekintetében, inkább csak normalizálta azt, tehát kimondottan kiugró dolgot az elképesztően szemrevaló dizájnon és a kellemes anyaghasználaton túl nem tud felmutatni, ráadásul utóbbival kapcsolatban is csak pár nap tapasztalata alapján nyilatkozhatunk, simán lehet ugyanis, hogy idővel a Z1-nek is úgy fog karcolódni a hátlapja, mint a sima Z-nek. Az viszont tény, hogy jelenleg ez a világ leggyorsabb okostelefonja, melynek felhasználói felületéről is csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Egy tetszett plecsnit mindenképp megérdemel, ajánlott viszont ilyen áron csak akkor lehetne, ha kijelzője és kamerája egy picit jobb lenne, mint amilyen. A Sony viszont továbbra is jó ösvényen halad, drukkolunk, hogy ne is térjenek le róla!

Sony Xperia Z1

Bocha

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Sony

Azóta történt

Előzmények

 • Sony Xperia M - inkább előd, mint utód

  A Sony különleges és egyedi formatervét megkapta ugyan a telefon, ám sajnos a jó sebesség ellenére a kijelző és a kamera is a várakozások alatt teljesít.

 • Sony Xperia ZR - ugrás a medencébe

  A japánok újdonsága az igazi vízállóságot hozza el nekünk, víz alatti fényképezést tesz lehetővé, ráadásul mindezek mellett hardveres téren is az élen jár.

 • Sony Xperia SP - a jónevű japán

  Az Xperia S utódjának tekinthető készüléknek csak itthon cseng bénán a neve, senkiháziak kezében a popszakma, de a Sony mobilos részlege szerencsére nem járt így.

 • Sony Xperia ZL - kicsivel jobb

  Együtt mutatták be az Xperia Z-vel, azonban utána nagy csönd lett körülötte, pedig a ZL több egy szimpla átnevezésnél, valamiben jobb, valamiben nem.

Hirdetés