Sony Xperia SP - a jónevű japán

Szoftverek

Az Xperia SP tele van tömve extrákkal, ahogyan ezt egy ilyen árfekvésű masinától el is várhatjuk. Miután hardvert lassan egy cipőbolt is össze tud vásárolni magának, ezért egyre jobban áttevődik a hangsúly a szoftveres oldalra, a Sony pedig nem csak a felhasználó felület átszabásában jeleskedik, hanem számos olyan alkalmazást is előre telepít, ami megkönnyíti a sokoldalú használatot.

Sony Xperia SP Sony Xperia SP

A Sony Select egy válogatás a gyártó szerint frankó és letöltésre érdemes alkalmazásokból. Itt ingyenes és fizetős cuccok egyaránt vannak, plusz egy sereg csak Xperia telefonokon elérhető játék is akad. A Socialife egy összevont közösségi izé, ahol elsősorban a Facebookról szedi le a hírfolyamot a szoftver és mutatja meg elég pofás formában, hozzászólásra és lájkolásra is biztosít lehetőséget.

Sony Xperia SP Sony Xperia SP

A Feljegyzés pont az, amit a neve is mutat, rajzolgathatunk, írhatunk, képet, hangot csatolhatunk, térképet illeszthetünk bele, majd az egészet nem csak el lehet menteni, hanem minden létező módon meg is lehet osztani és továbbküldeni. Van számológép, QR-kód olvasó, kapunk biztonsági mentést intéző appot is. Dokumentumok kezelésére az OfficeSuite szolgál, a Reader by Sony pedig egy eBook olvasó, de ezt a nevéből is lehetett sejteni.

Sony Xperia SP Sony Xperia SP

Navigáció tekintetében viszont ideje lenne a Sony HQ-ban felébredni, mert a próbaverziós Wisepilot minden, csak nem versenyképes, pláne, mert a NavteQ adatbázison nyugvó megoldás 20 Eurót kóstál egy évre, ami röhej. Mert mondjuk a Nokia ingyen ad ilyesmit, arról nem is beszélve, hogy ott a Google Maps, vagy adott esetben a Waze. Az autós panel viszont hasznos, egy olyan felületet kap a felhasználó, ahol nagy gombokat lát olyan funkciókra rávezetve, amik az autóban jól jöhetnek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés