Hirdetés

Sony Xperia E4g - sok jó G kis helyen is elfér

Bevezető és tartozékok

Novemberben teszteltük a Sony Xperia E3 alsó-középkategóriás készüléket, és pár hónapra rá már a kezünkben volt a folytatás, amely meglepő módon kategóriát váltott, és a belépőszint tetején kínált qHD-s, öthüvelykes készüléket a Sony ismert szoftveres csomagjával. Az árcsökkenés áldozatokat szedett, így a Snapdragon 400-as SoC-t egy régebbi, a MediaTek MT6582-es váltotta, a 4 gigabájt tárhely viszont 8-ra nőtt, úgyhogy decens ajánlat ma is a japánok egyik legolcsóbb versenyzője.

A Sony Xperia E4g 4,7 hüvelykes, LTE-s telefon
[+]

Most újabb E-sorozatos modell landolt tesztasztalunkon, a kissé fura típusjelzésű E4g, amelynek a legfőbb tulajdonsága, ahogyan az a titulusából kikövetkeztethető, a 4G támogatás, többről van szó azonban egyszerű adatkommunikációs variánsnál. Az E4g ugyanis kisebb házat és megjelenítőt kapott, így már rásüthető a kompakt jelző, és hardveresen is ráerősített, a négy Cortex-A53-as magot tartalmazó, 64 bites MediaTek MT6732 mindjárt ígéretesebbnek tűnik, mint a sima E4 hardveres csomagja.

A Sony Xperia E4g nem erősebb hardvert kapott az E4-nél
[+]

Ezt leszámítva viszont jelentős különbségek nincsenek: a 4,7 hüvelykesre csökkent panel továbbra is IPS technologiájú és qHD felbontású, elöl és hátul megmaradt a 2, illetve 5 megapixeles kamera, a hátlap alatt továbbra is 2300 milliamperórás akkumulátor lapul, a szoftverben pedig szinte minden érintetlen maradt, így ezen a fronton a tesztünk a szokásosnál rövidebb lesz.

A
[+]

A készülék közepes méretű és javarészt fehér festésű kartoncsomagolásban érkezett hozzánk, amelyet a tetején lehet megbontani, hogy az Xperiához és tartozékaihoz hozzáférjünk. A dobozban a lepattintható hátlapos E4g mellett egy megmosolyogtatóan rövid microUSB kábelt, egy 0,85 amperes töltőfejet és némi leírást találtunk, headsetet viszont nem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés