Bemutatkozott a Sony Xperia E4

Hirdetés

Novemberben teszteltük le a Sony Xperia E3-at, és máris itt a japán gyártó alsó-középkategóriás termékének a folytatása, az Xperia E4, illetve az E4 Dual, ami több fronton is előrelépett az elődhöz képest, bár fél lépést hátra is tesz.

A 137 x 75 x 10,5 milliméteres ház ezúttal öthüvelykes, qHD, azaz 540 x 960 pixeles megjelenítőt fog közre, szemben az E3 kisebb méretű és felbontású paneljával, ami jó hír. A 144 grammos készülék ugyanakkor a négymagos MediaTek MT6582-re váltotta a Snapdragon 400-as SoC-t, ami visszalépés, főleg a Mali-400MP2-es IGP. Rendszermemóriából 1 gigabájt jár, belső tárolóból pedig 8, ami legfeljebb 32 gigabájtos microSD kártyával bővíthető.

Az Xperia E4 és dual SIM-es ikertestvére 2300 milliamperórás akkumulátorral lett felszerelve, és a Sony kétnapos üzemidőt ígér a Stamina üzemmód segítségével. Az E4 a gyártó elmondása szerint az egyszerű kezelés jegyében született, és a 2 megapixeles előlapi és a Full HD felvétel rögzítésére képes 5 megapixeles hátlapi kamera is az automatikára helyezi a hangsúlyt.

USB-ből 2.0 a mellékelt szabvány, Bluetoothból pedig 4.0. A rendszerverzió Android 4.4.4-en alapszik. Az alábbi adatlap (bármennyire is cikkünk írásakor ez a hivatalos) Android 5.0-át ír, minden bizonnyal hibásan, mivel egy E4 reklámfilm KitKatot tüntet fel. A hivatalos specifikációs oldalon valami kavarás történt, ott még Adreno 330-as GPU-ról szólt a fáma, amikor ezt az anyagot élesítettük, ami szinte biztosan fals. Az E4 2G-n és 3G-n lesz képes adatkommunikációt folytatni, úgyhogy az előd 4G támogatásáról le kell mondani. A pontos megjelenésről és árakról egyelőre nem derült ki érdemi információ. A Sony valószínűleg az MWC-n közszemlére teszi a készüléket, ott biztosan meg tudjuk majd egy rövid időre nyomkodni az újdonságot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Képeken a Sony Xperia E4

    A japán gyártó elvileg a Mobile World Congressen mutatná be új alsó kategóriás készülékét, mégis már most fotók szivárogtak ki az internetre.

Hirdetés