2019. február 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Sony Xperia E - drága-e vagy?

A japán gyártó újdonsága a specifikáció és a képességek alapján egy belépő szintű mobilt sejtet, ám egy kissé vastagon fogott a ceruza az árcédulán.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A gyártók esetében bevált receptnek számít az alapmodellek dual SIM kivitellé varázsolása, melyre számos példa van. Többek között a Sony esetében is láttunk már ilyet, a japán gyártó az Xperia tipo megjelenése után alig egy hónappal dobta piacra az Xperia tipo dualt, mely a két SIM kezelésén kívül ugyanazt tudta, mint névrokona. Az azonban ritka, hogy a kétkártyás kivitel hamarabb kerüljön az asztalunkra a szimpla SIM-es verziónál, esetünkben azonban pont ez történt, az Xperia E dual körülbelül egy hónappal előzte meg testvérét.


[+]

A specifikáció alapján nem számítottunk nagy dobásra, a nyers adatok alapján a gyártó tavalyi olcsódroidja, az Xperia tipo felturbózott változatát tisztelhetjük az Xperia E személyében. Ezzel persze semmi gond nincs is, hiszen a HVGA felbontású kijelző, a Jelly Bean operiációs rendszer, az 1 GHz órajelű processzor és az 512 MB RAM megléte egy erős belépő szintű telefon képét rajzolta ki előttünk, mely megfelelő árazás mellett versenyképes lehet. Utóbbi kimondottan hangsúlyos, hiszen a kisebb gyártók igen erőteljesen támadják az alsó és a közép árkategóriát, kombinálva a vállalható hardvert és a barátságos árcédulát.


[+]

A készülék a Sony-ra jellemző stílusjegyekkel ellátott, piros és fehér színekben pompázó dobozban érkezett hozzánk. A kissé zsúfolt pakk kicsomagolása során néhány kézikönyvet, egy microUSB-kábelt, egy töltőfejet és egy sztereó headsetet találunk. A füles minőségéről nem tudunk ódákat zengeni, a kissé kényelmetlen kialakítás és a gyenge hangminőség nem kedvez a fülnek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.