Hirdetés

Sony Ericsson Xperia X5 Pureness - átlátni rajta

Hirdetés

Előszó

Minden válasz attól függ, hogy hogyan tesszük fel a kérdést. Ha a mobiltelefonok piacáról akarjuk megtudni, hogy mennyire összetett vagy épp egyszerű, akkor bizonyos megvilágítást használva bizony arra juthatunk, hogy ennél egyszerűbb dolog nincs is a világon. Hogy miért? Kérem, azért, mert a legtöbb gyártó nagyon jól tudja, hogy a reklámok és a lifestyle magazinok miatt finoman szólva is agymosott vásárlók milyen szolgáltatásokat várnak el új mobiltelefonjuktól, azokat pedig évről évre oda is adják nekik — nagyobb kamera, nagyobb ez, nagyobb az, meg egy csipet bazsalikom, a tuti recept nagyjából ennyi, a történetnek pedig a végére is értünk. Pedig a cégek azt is jól tudják, hogy mik azok a dolgok, amikre valóban szüksége lenne a mobilos társadalomnak: jobb akkumulátorok, energiatakarékosabb kijelzők, szabványos csatlakozók, optimalizált szoftverek, olcsóbb árak — ezeket viszont valamiért mégsem kapjuk meg (tisztelet a kivételnek!), együtt aztán pláne. Előfordul viszont, hogy olyan dolgokat kínálnak, amik bár legtöbbször feleslegesnek tűnnek, teljesen egyediek, ezáltal nagyon vonzók azon felhasználók számára, akik a luxuskategóriában (vagy legalábbis a drágább készülékekben) gondolkodnak. Ami azt illeti, pont erről szól a luxus, mint olyan.

Sony Ericsson Xperia X5 Pureness
[+]

Ott van például a páratlan képminőséget nyújtó, köralakú kijelzővel ellátott Motorola Aura, ha valaki ránéz, el is kezdheti keresni az állát a földön. Hasonló a helyzet az LG GD900 Crystal-lal, mely billentyűzetével tette magát egyedivé — az ugyanis teljesen átlátszó volt, holott a készülék nem a luxusmobilok között versenyez. A Sony Ericsson viszont... nos, róluk sok mindent lehet mondani az elmúlt egy-két év teljesítménye alapján, de azt nem igazán, hogy élen járnak a fejlesztésekben. Viszont az újév beköszöntével a helyzet megváltozni látszik, érkezik az első Androidos készülékük, miközben meglepően mérsékelt ünneplés mellett elkészítették a világ első áttetsző kijelzővel szerelt készülékét, az Xperia X5 Pureness-t. Ezt teszteljük most, bár ezt már valószínűleg mindenki tudja.

Sony Ericsson Xperia X5 Pureness
[+]

Ha a kijelző nem aktív, nem is átlátszó

A doboz a készülék árkategóriájához méltó, fekete színű, ezüstös feliratok olvashatók rajta, vastag kartonból készült és nagyon nehéz. Belül viszont átlagos, a készüléket tartó rész kivétele után ömlesztve találjuk meg benne a tartozékokat: a hálózati töltőt, az adatkábelt, a plüss tokocskát (ami valamiért háromszor akkora, mint maga a telefon), a két részből álló vezetékes headsetet, valamint az IS800 típusú sztereó Bluetooth fülhallgatót.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés