2019. február 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

Sony Ericsson W550i - zenét öcsémnek!

A W800i sikere után itt a második Walkman modell, amely a fiatalabb korosztályt célozza meg.

Hirdetés

Külső

A Sony Ericsson W800i a cég történetének egyik legnagyobb dobása lehet. Annak idején a T68 ért el hasonló sikereket, mint most a Walkman márkanévvel felvértezett készülékek. Tesztünkben a gyártó kisebb és olcsóbb zenetelefonját, a W550i-t vettük górcső alá, és már most biztos, hogy hamarosan a boltokban a W900i is, amely az eddigi legkomolyabb Walkman telefon lesz.

A W550i bevallottan a fiatalabb generáció kegyeiért küzd. Ez nem csak kicsit gömbölyűbb formájából, hanem szolgáltatáskínálatából is érezhető, de haladjunk sorjában! A W550i az S700i szellemiségére épít, legalábbis ami a kialakítást illeti. Elforgatható fedlapja azonban már nem csak a jobbkezesek számára egyértelmű, hiszen bármilyen irányban elindulhat a forgás. Igaz azonban, hogy visszacsukni csak ugyanazon az úton lehet, amelyik irányból a kinyitás történt. A forgatáshoz kell némi gyakorlat, és kell némi ujjizom is, hiszen semmiféle mechanika nem segíti a felhasználót. Nem kell megrettenni, most hetedik napja nyúzom a telefont, és már majdnem megszoktam (nem használtam ugyanis S700i-t soha), szerintem másoknak is menni fog. A telefon legömbölyített formákkal operál, ám természetesen mind a Sony Ericssonra, mind pedig a walkmanságra jellemző designelemek megtalálhatóak.

A bekapcsoló gomb a telefon tetején helyezkedik el, és ezzel végre profilt is válthatunk. A fedlap oldalára kerültek az oldalsó gombok, amelyek így együtt forognak a készülékház felső részével. Éppen ezért funkciójuk is változik attól függően, hogy a W550i-t fényképezőgépként, MP3 lejátszóként, vagy – eredeti feladatának megfelelően – telefonként használjuk. És ezt nem is szabad elfelejteni: bár multifunkciós eszközt tartunk a kezünkben, ez azért alapvetően egy mobiltelefon, és mint ilyen, az elsődleges követelmény vele szemben az, hogy a telefonálást mennyire zavarja a többi funkció jelenléte. Jelentem: szoftveresen semennyire, a forgatást pedig meg kell szokni. Utána már az sem zavaró.

A készülék oldalán a gombok mellett megtaláljuk az infrát, illetve egy hangszórót is, és ha megfordítjuk az egész ketyerét, akkor még egy hangszóróba botlunk, közvetlenül a fényképezőgép lencséje alatt. Lehet, hogy ez egyesekből örömujjongást vált ki, számunkra nem annyira izgató, hogy egy mobiltelefonból sztereóban szól a zene. Pláne azért nem, mert a W550i-hez ugyanazt a kitűnő fülhallgatót adja a gyártó, amely már a W800i-ben is bizonyított. A telefon dobozában kettő darab előlap található, egy fehér és egy narancsszínű, bár ez utóbbiban kicsit túlteng a piros.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.