Hirdetés

Sony Ericsson Cedar - természetes egyszerűség

Hirdetés

Előszó, tartozékok

A GreenHeart mára egészen terebélyes márkává nőtte ki magát. A Sony Ericsson minden más gyártónál jobban kötelezte el magát a környezetvédelem mellett. Ez nem is csoda, hiszen miközben napjaink jobbnál-jobb mobiljain csorgatjuk a nyálunkat, talán eszünkbe sem jut, hogy minden egyes készülék egy-egy elektronikai hulladéknak minősül. A GreenHeart alapelve szerint az ilyen jelölésű mobilok már a gyártásuk során kevésbé terhelik a környezetet, de a szállításuk, illetve újrahasznosításuk is ezen elvek menték valósul meg.

Sony Ericsson Cedar
[+]

Talán a legjobb a telefonban lévő kis demófilmet megnézni, ott ugyanis egyszerű és jópofa animáció keretében láthatjuk, miként is készül egy GreenHeart mobil. Újrahasznosított műanyagot (leginkább ásványvizes palackokat) használnak a burkolathoz, aztán az egészet a lehető legkisebb dobozba csomagolják. Ezáltal egy kamion több készüléket tud elvinni, tehát üzemanyagot spórolnak és kevesebb kipufogógáz jut a levegőbe. Végül, ha már a telefon tönkremegy, akkor (amennyiben nem dobjuk ki szimplán a kukába, de ez szigorúan tilos) a gyártó összegyűjti és ismét újrahasznosítja őket.

Sony Ericsson Cedar
[+]

A GSM Takácstól elhozott doboz tényleg apró, annyira, hogy majdnem belefért a kabátom zsebébe is. Éppen elfér benne a telefon (kis szövetszütyőben van, és nincs egy fólia sem rajta), egy hálózati töltő és néhány papírlap, amin leginkább a garanciával kapcsolatos dolgok vannak. A használati útmutató a telefonon van, elektronikus formában, ám az sokkal jobban meglepett, hogy nincs headset sem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés