2017. október 18., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Tablet rovat

Samsung Galaxy Tab E 9.6 - E-gyszerű, E-lérhető

A Samsung is képviselteti magát a belépő szintű tabletek ligájában, alapvetően nem is eredménytelenül. A 9,6 hüvelykes Tab E nem ígér sokat, de azt legalább betartja.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A belépő szint mindig is érdekes és ellentmondásos kategória volt a műfajban. Annak ellenére, hogy az optimumra való törekvés magától értetődő, mind a fogyasztók, mind pedig bizonyos szempontból – szavazzuk meg a bizalmat – a gyártók részéről, az ideális kompromisszum kialakítása mindig kérdéses és viszonylagos. Az elégséges szolgáltatásra vonatkozó elvárásaink folyamatosan nőnek, míg a lehetőségeknek, nyilván a technológia aktuális fejlettségi szintjén túl csak a ráfordítani szánt összeg szabhat határt.


[+]

Az alsó kategóriás eszközök egyetlen lehetősége, ha az ár és az érték tökéletes, viszont borzasztó kényes egyensúlya megkérdőjelezhetetlen, ellenkező esetben érthetetlen és jobbára teljesen elfogadhatatlan konstrukciókkal vagyunk kénytelenek szembesülni. Így kizárólag a funkcionalitás az egyetlen reális kiindulási pont, szoros összefüggésben azzal az összeggel, amiért ahhoz hozzájuthatunk. Ha élményre is vágynánk, az általában ugye feláras. Ebből az aspektusból viszont képes megalapozott létjogosultságot nyerni például egy TFT kijelzővel szerelt, alapjáraton 8 GB-nyi tárhellyel rendelkező, szerény 1,5 GB RAM-mal gazdálkodó eszköz is, mint a Galaxy Tab E 9.6, vagy akár a nemrég bemutatott, a jóárasság minden ódiumát viselő Alcatel OneTouch Pixi 3 (10).


[+]

Alapvetően jellemző a Samsungra, hogy a jelen mindenkori innovációit idővel integrálja az alacsonyabbra pozicionált készülékeibe is, vagy a kategóriának és a hardvernek megfelelő mélységig és mennyiségben vértezi fel a szoftvert az arra alkalmas funkciókkal. A Galaxy Note 10.1-gyel még 2012-ben debütáló több ablakos nézet azóta például teljesen hétköznapi feature még a belépő szinten is, a négy évvel ezelőtti csúcshardver mára pedig az alsó kategória minimumaként tűnik fel. Annak ellenére, hogy a Galaxy Tab E hangsúlyozottan egy egyszerű és költségkímélő eszköz, mégsem érződik olyan fapadosnak, mint a hasonló árfekvéssel és funkcionalitással rendelkező konkurensek.

Tesztpéldányunk egy samsungos papírszatyorban árválkodott, de nem sok mindenről maradtunk le, készséggel elhisszük a Samsung magyarországi képviseletének, hogy mindössze egy 2 amperes hálózati töltőfej és egy microUSB adat- és töltőkábel megtalálásának élményétől estünk el, számunkra úgyis maga a termék a lényeges.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.